Emri Başbakan verdi katili de getirsin!

Gezi Parkı eylemleri sırasında ekmek almaya giderken başına polisin attığı gaz fişeği isabet eden ve dün sabah 269 günlük yaşam mücadelesini kaybeden Berkin Elvan'ın babası Sami Elvan bir televizyon programına konuk oldu."BAŞBAKAN'A SESLENİYORUM..."Sami E

Emri Başbakan verdi katili de getirsin!

Gezi Parkı eylemleri sırasında ekmek almaya giderken başına polisin attığı gaz fişeği isabet eden ve dün sabah 269 günlük yaşam mücadelesini kaybeden Berkin Elvan'ın babası Sami Elvan bir televizyon programına konuk oldu.

"BAŞBAKAN'A SESLENİYORUM..."

Sami Elvan, Berkin'in komada kaldığı 269 gün boyunca yaşadıklarını anlattı. Elvan, "Başbakan'a sesleniyorum, çocuğumun katilini 1 saat içerisinde bana getir. Başbakan isterse yapar bunu. Emri kendisi verdi çünkü" dedi.

O İDDİAYI YANITLADI

Elvan, "Gazi Mahallesi olaylarının yıldönümünde Berkin'in ölümünün gerçekleşmesi, fişinin çekilmesi ve herhangi bir provokasyonun olup olmadığı" yönündeki soruyu yanıtladı.

Sami Elvan, "Şimdi bunu kimler böyle söylüyorsa çok... Bu konu nasıl gönüyor dışarıdan bilmiyorum ama ben şunu görüyorum. Biz 9 ay o hastanede, Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde en alt kademenden en üst kademeye kadar iyi bir muamele gördük. Doktorlar bize yardım ettiler. Onlar da Berkin'i yaşatmak için ellerinden geleni yaptılar" dedi.

Sami Elvan'ın açıklamaları şöyle;

Berkin'in ekmek almaya gittiği o gün tam olarak ne oldu?

O gün, 15 Haziran'ı 16 Haziran'a bağladığı gece Taksim'de polis kapatmıştı orayı. Kitlesel bir isyan vardı. Gazi Mahallesi'nden gelenler çevre yolunu kesmişlerdi. Bizim mahalle de sokaktaydı. O gece sabaha kadar mahallemizde biber gazı atıldı, uyuma gibi bir şansımız da yoktu. Yaralanan insanlar vardı. Evlere, iş yerlerine her yere biber gazı atılıyordu. O gece sabaha kadar uyumadık. Eşim ve çocuklarım o sabah saat 6 buçuk civarları kahvaltı hazırlamışlar. Eşimin de bir yıl önce ayağı kırılmıştı. İlk önce eşim çocuklara "Siz sofrayı hazırlayın, ben gidip ekmek alayım" demiş, Berkin de "Yok anne sen gidemezsin, polisler gaz atıyorlar sen kaçamazsın ben giderim" demiş. Berkin sokağa çıkıyor, tabi o sırada biber gazı atmaya başlamışlar. Fırına direk gideceği sokaktan gidemiyor. Üst sokaktan kenarlardan giderim diye düşünmüş. Ama çocuk daha sokağa çıkar çıkmaz zaten indirmişler. Sanki bir av hayvanına (çok özür dilerim) avlanmak için atıyorsun. Berkin'i nişan alarak vurmuşlar. Görgü tanıklarının söylediği de bu yönde.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem