Emniyetten sürpriz talep

Şehir içi hız limitinin 90 kilometreye çıkarıldığı haberleri üzerine bir açıklama yapan Emniyet Genel Müdürlüğü’nden “Mevcut 50 kilometre olan sınırın 82 kilometreye çıkarılmasını önerdik” açıklaması geldi.Emniyet Genel Müdürlüğü, şehir içi hız sınırının

Emniyetten sürpriz talep

Şehir içi hız limitinin 90 kilometreye çıkarıldığı haberleri üzerine bir açıklama yapan Emniyet Genel Müdürlüğü’nden “Mevcut 50 kilometre olan sınırın 82 kilometreye çıkarılmasını önerdik” açıklaması geldi.

Emniyet Genel Müdürlüğü, şehir içi hız sınırının 90 kilometreye çıkarıldığı haberlerine açıklık getirdi. Emniyet, şehir içinde 50 olan hız limitinin 32 kilometre artırılarak 82’ye çıkarılmasının önerildiğini bildirdi. Açıklama, hız limitleri 90 kilometreye çıkıyor algısı üzerine yapıldı. Limitle ilgili kararı, illerde bulunan Ulaşım Koordinasyon Merkezleri (UKOME) veya İl Trafik Komisyonları verecek.

ARTIRMA YETKİSİ VAR

Emniyet’ten yapılan açıklamada, “Karayolları Trafik Yönetmeliği’nde yerleşim yerleri içerisindeki hız limitleri 50 km olarak belirlenmiştir. Bu hız limitleri, illerde bulunan Ulaşım Koordinasyon Merkezleri (UKOME) veya İl Trafik Komisyonları’nın kararıyla, otomobiller için 20 kilometreye kadar (50+20=70) artırılabilmektedir. Mevcut düzenlemede UKOME ve İl Trafik Komisyonları’nın şehir içi yerleşim yerlerindeki tüm yollarda hız limitlerini artırma yetkisi bulunmaktadır” ifadeleri yer aldı. ◊ ANKARA

50+32=82 OLMALI

UKOME ve İl Trafik Komisyonları’na verilen 20 km. hız limiti artırma yetkisinin bazı yollarda 32 km’ye kadar çıkarılması (50+32=82) önerildi.

Hız limitinin artırılabileceği yollar ise şöyle sıralandı:

Yerleşim yeri içinden geçen bölünmüş yollar.

Belediyelerin yapım ve bakımdan sorumlu olduğu; taşıma kapasitesi yüksek, can ve mal güvenliği açısından gerekli tedbirlerin alındığı, yaya geçitlerinin alt ve üst geçişlerle sağlandığı bölünmüş karayolları.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler