Emniyetten şifre uyarısı

 Vatandaşlara kredi kartı şifreleri için, tuttukları futbol takımının kuruluş yıl dönümü veya '123456' gibi kolay tahmin edilebilecek rakamları seçmemeleri uyarısı yapıldı. Bursa Emniyet Müdürlüğü Bilişim Suçları Şube Müdürlüğü yetkilileri, kredi kartı ku

Emniyetten şifre uyarısı

 Vatandaşlara kredi kartı şifreleri için, tuttukları futbol takımının kuruluş yıl dönümü veya '123456' gibi kolay tahmin edilebilecek rakamları seçmemeleri uyarısı yapıldı.

 Bursa Emniyet Müdürlüğü Bilişim Suçları Şube Müdürlüğü yetkilileri, kredi kartı kullanımı konusunda vatandaşlara önemli ikazlarda bulundu. Türkiye'de 20 milyonun üzerinde kişinin kredi kartı kullandığını belirten yetkililer, kredi kartında yapılan basit hataların dolandırıcılar için bir fırsata dönüştüğünü kaydetti.

Emniyet güçleri, vatandaşların ATM'lerde ve pos cihazlarına şifre girerken elleriyle tuşları kapatmasını ve şifre seçiminde daha duyarlı olmasını tavsiye ederek, "Eğer kullanıyor isek kredi kartımızın limitini yeniden düzenleyelim. Kullanmıyor isek yurt içi ve yurt dışı sanal alışveriş kullanımına kartımızı sınırlayalım. Kredi ve banka kart şifresini doğum tarihi veya tuttuğumuz takımın doğum tarihi yapmaktan kaçınalım. Bu dolandırıcıların işine yarar. Kredi/banka kartımızı güvenmediğimiz kişilere vermeyelim, emanet etmeyelim. Çalındığı veya kaybolduğunu düşündüğümüzde derhal müşteri hizmetlerini arayarak kartı kullanıma kapatalım" dedi.

"KOLAY ŞİFRELER KULLANMAYALIM"

Kullanılan her şifrenin özellikle harf, rakam ve simgelerden oluşan karmaşık bir şifre olup olmadığını kontrol edilmesi gerektiğini dile getiren emniyet güçleri, "Kullandığımız her şifrenin en az 6 haneli olmasına dikkat edelim. Kullanılan şifrelerin unutulması durumunda sorulacak gizli soru ve cevapların kontrol edilerek kolay bulunabilecek cevaplar olmadığına dikkat edelim.

Tüm şifrelerin birbirinden bağımsız olup olmadığını kontrol edelim. Yapılan araştırmalarda dünyanın en çok kullanılan şifresi, yine İngilizcede 'şifre' anlamına gelen 'password' oldu. Listede ikinci sırayı kolaylığıyla ünlenen '123456', üçüncü sırayı da '12345678' aldı. Şifrelerimiz kesinlikle kolay tahmin edilebilir olmamalı" uyarılarında bulundu.

Uzmanlar, eğlence, oyun vb. internet sitelerinde mail şifrelerinin asla kullanılmamasını istedi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem