Emniyet'ten 20 bin polis yalanlaması

Emniyet Genel Müdürlüğünden, 7 Haziran'da yapılacak genel seçim için "20 bin polisin görevlendirilmesinin, hiçbir şekilde düşünülmediği ve planlanmadığı" bildirildi. Genel Müdürlükten yapılan yazılı açıklamada, bugün bazı basın, yayın organlarında, "İçişl

Emniyet'ten 20 bin polis yalanlaması
Emniyet Genel Müdürlüğünden, 7 Haziran'da yapılacak genel seçim için "20 bin polisin görevlendirilmesinin, hiçbir şekilde düşünülmediği ve planlanmadığı" bildirildi.
 
Genel Müdürlükten yapılan yazılı açıklamada, bugün bazı basın, yayın organlarında, "İçişleri Bakanlığının, seçimler için doğu ve güneydoğu illeri ile Mersin ve Adana'da görevlendirilecek 20 bin polise, görevli oldukları illerde oy kullandırma girişiminin, Yüksek Seçim Kurulunca kabul edilmediğine" yönelik haberlerin yer aldığı belirtildi.
 
Çeşitli nedenlerle ve seçimlerde, valiliklerin talepleri doğrultusunda zaman zaman geçici görevlendirmelerde bulunulduğu hatırlatılan açıklamada, bu zamana kadar, hemen her seçimde valiliklerin talepleri üzerine, seçimlerin huzur ve güven ortamı içinde geçmesine katkıda bulunmak için geçici görevlendirmelerin yapıldığı ifade edildi.
 
Emniyet Genel Müdürlüğünün, personelin geçici görevlendirilmesi halinde, görevlendirildikleri illerde oy kullanıp kullanamayacağına ilişkin, Yüksek Seçim Kurulundan görüş talep ettiği belirtilen açıklamada, "Haberde belirtildiği gibi adı geçen bölge ve şehirlerde, seçimler için 20 bin polisin görevlendirilmesi hiçbir şekilde düşünülmemiş, görüşülmemiş, planlanmamış ve görevlendirilmemiştir" ifadesine yer verildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem