Emniyet'te 'paralel şube' kurmuşlar

Ankara'da Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde görevli bazı polislerin ev açtığı ve burayı paralel şube gibi kullandığı saptandı.Başbakan Tayyip Erdoğan'ın "Ortaya çıkaracağız" dediği devlet içindeki paralel yapılanmayla ilgili geçt

Emniyet'te 'paralel şube' kurmuşlar

Ankara'da Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde görevli bazı polislerin ev açtığı ve burayı paralel şube gibi kullandığı saptandı.

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın "Ortaya çıkaracağız" dediği devlet içindeki paralel yapılanmayla ilgili geçtiğimiz günlerde iki önemli gelişme yaşandı. İlk gelişme, yapılan atamaların ardından başta Ankara olmak bazı büyükşehirlerde kimi polislerin "ev" açtıkları ve burayı şube gibi kullandıkları belirlendi. İkinci gelişme ise Emniyet içinde yaşananlarla ilgili bakanlıklara gelen ihbarlar oldu. Yine polislerden gelen çok sayıda şikâyet ve ihbar üzerine inceleme başlatıldı. 17 Aralık operasyonunun ardından Emniyet'te yapılan atamalar Ankara Emniyeti'nde şok edici bir detayı gün yüzüne çıkardı.

BÜYÜK ŞEHİRLERE ÜS

Ankara'da Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde görevli bazı polislerin Ankara'da ev açtığı ve burayı paralel şube gibi kullandığı tespit edildi. Konu üstlere bildirilirken "paralel şube"ler kapatıldı. Söz konusu polislerin Ankara'da kurdukları 3 ya da 4 evi kullandıkları, günlük mesailerinin bir kısmını burada harcadıkları, konuyla ilgili üstlerine bilgi vermedikleri iddia edildi. Benzer "paralel şube"lerin sadece Ankara'da değil, başta İstanbul olmak üzere Türkiye'nin özelikle büyükşehirlerinde yapılandırıldığı öğrenildi. Ankara'da bu durum ortaya çıkarken, emniyetteki ilk atamaların ardından Başbakanlık, İçişleri Bakanlığı ve birçok bakanlığa emniyet teşkilatı içinden ihbarlar yağdı. Polisler emniyet içindeki bir yapının, kendisinden olmayan polislere haksızlık yaptığını ileri sürdü. Gelen ihbarlar üzerine İçişleri Bakanlığı inceleme için Mülkiye Teftiş Kurulu'nu görevlendirdi. İşte incelemeye alınan o ihbarlar:

TERFİ TALTİF ŞİKÂYETİ : İhbarlara göre terfi ve taltifler polis meslek ilkelerine göre yapılmıyor. Büyük operasyonlarda görev alan polisler başarılarına rağmen emniyet içinde oluşan paralel yapı içinde olmadığı için taltif alamadıkları gibi sürgün gibi tayinlerle karşılaşıyor. Yapı dışındaki polislerin de terfilerine engel olunuyor.

SİCİL NOTU: İhbarlarda polisler, ne yaparlarsa yapsınlar bu yapı içinde olmadıklarından dolayı 3.75'ten yukarı sicil notu alamadıklarından yakındı. Aldıkları sicil notlarına itiraz eden polislerin yapacak hiçbir şey bulamadıkları da gelen ihbarlar arasında yer aldı.

KOMİSERLİK SINAV KAMPLARI: İhbar ve iddialara göre, bazı polisler kamplara alınıyor. Bu kamplarda sınavlara hazırlanıyor. Birçok polis bu kamplarda soruların ezberletildiği iddialarının ayyuka çıktığını söylerken bunların incelenmesini talep etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler