Emniyette gece yarısı operasyonu: 600 polis...

Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde Terörle Mücadele, Asayiş, İstihbarat, Siber Suçlar ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube müdürlüklerinde görevli 80'i amir olmak üzere 350 personelin görev yerleri değiştirildi. Görevden alınan personelin yerine il

Emniyette gece yarısı operasyonu: 600 polis...

Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde Terörle Mücadele, Asayiş, İstihbarat, Siber Suçlar ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube müdürlüklerinde görevli 80'i amir olmak üzere 350 personelin görev yerleri değiştirildi. Görevden alınan personelin yerine ilk aşamada 250 kişi atandı.

21.00'DE GÖREVDEN ALINMALAR BAŞLADI

Akşam 21.00 sularında görevlerinden alındıkları polislere tebliğ edilmeye başlandı. İstihbarat Şube Müdür yardımcısı Murat Akkul, Yenimahalle'de bir karakolda görevlendirildi. Yine Terörle Mücadele Şubesi'nden 3 müdür yardımcısının yerlerinin değiştirilerek, Pursaklar, Gölbaşı, Yenimahalle ilçelerindeki karakollarda görevlendirildikleri gelen bilgiler arasında.

600 POLİSİN GÖREV YERİ DEĞİŞTİ

Böylece, rüşvet ve yolsuzluk kapsamında başlatılan 17 Aralık operasyonundan sonra Ankara Emniyeti'nde, 7 emniyet müdür yardımcısı görevden alınırken çoğu operasyonel şubelerde görevli 600 şube müdür yardımcısı, amir ve polisin yeri değiştirilmiş oldu. Ankara Emniyeti'nde 18 Aralık'ta da aralarında Organize, Kaçakçılık ve İstihbarat olmak üzere 23 tane şube müdürü görevden alınmıştı.

21 GÜN İÇİNDE YÜZLERCE POLİSİN YERİ DEĞİŞTİ

17 Aralık 2013'te başlayan ve kapsamında üç bakanın oğulları ile ünlü iş adamları Ali Ağaoğlu, Rıza Zarrab gibi isimlerin de gözaltına alındığı yolsuzluk operasyonu sonrası dönemin İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'ın da aralarında bulunduğu yaklaşık 100 müdür görevden alınmıştı. Tasfiyelerden İstihbarat Daire Başkanlığı da etkilenirken aralarında PKK, Teknik Takip masaları ve çeşitli sol örgütlerden sorumlu birimlerde görev alan 12 şube müdürü ile müdür yardımcısı da görevden alındı. Geçen günlerde de İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube'de görevli yaklaşık 200 polisin görev yeri değiştirildi.

İSTANBUL'DA DA GÖREVDEN ALINMALAR YAŞANMIŞTI

Eski Vali Selami Altınok İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü'ne geldikten sonra16 müdür yardımcısının daha görev yerini değiştirdi.

Dün İstanbul Asayiş'in Teknik-Takip bölümünde telefon dinlemeleri yapan 45 polisin tamamının görev yeri erken saatlerde değişmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem