Emniyet sahte subayların peşinde

 İstanbul’da bir firmadan 20 litre hidrojen peroksit ve hidroklorik asit satın alan astsubayların kimlikleri sahte çıkınca polis alarma geçti. Satın alınan maddeler azotla birleştirilerek bomba yapımında da kullanılabiliyor. İstanbul’da Eminönü Tahtakale’

Emniyet sahte subayların peşinde

 

İstanbul’da bir firmadan 20 litre hidrojen peroksit ve hidroklorik asit satın alan astsubayların kimlikleri sahte çıkınca polis alarma geçti. Satın alınan maddeler azotla birleştirilerek bomba yapımında da kullanılabiliyor.

 İstanbul’da Eminönü Tahtakale’de bulunan bir kimya firmasına giden üç kişi, firma görevlisine İstanbul’daki askeri bir birlikte görevli astsubay olduklarını söyledi. Ellerindeki TSK antetli kâğıdı görevliye gösteren şahıslar temizlik mazemesi alımı yaptıklarını belirterek satışı serbest olan 20 litre hidrojen peroksit ve hidroklorik asit siparişi verdi. Firma görevlileri kimyasalmaddenin miktarının fazla olması nedeniyle temin için süre istedi.

KAMERA KAYITLARI ALINDI

2 gün sonra yeniden gelen 3 şahsa ana deposundan getirdiğimalı teslim etmek üzere işlemyapan firma, kimlik bilgilerini ve hangi askeri birliğe alındığını sordu. Kimliklerini gösteren ve bir askeri birliğin adını veren sahte astsubaylar kimyasalmaddeleri alıp ayrıldı.

Ancak satışın ardından evrakları kontrol eden firmanın muhasebe departmanı kimyasalların fiyatının eksik hesaplandığını fark etti ve kalan parayı tahsil edebilmek için askeri birliği aradı. Firma dükkâna gelen isimlere ulaşmaya çalıştı ancak birlikten, bu isimde asker olmadığını öğrendi. Bunun üzerine durum polise bildirildi. Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, konuyla ilgili araştırma başlattı. Firmadaki güvenlik kamerası kayıtlarına el konuldu, çalışanların ifadesi alındı.

EL KAİDE KULLANMIŞTI

Hidrojen peroksit (tuzruhu gibi temizlikmaddelerinini etkenmaddesi) ve hidroklorik asit, azot içeren maddelerle birleşince dinamit etkisi yapıyor. Bumaddelerle elde edilen bombaları 2003 yılında El Kaide terör örgütü tarafından sinagoglara yönelik yapılan saldırıda kullanıldı.

2010 yılında ise İzmir’de yapılan operasyonda gözaltına alınan El Kaide Turka Terör Örgütü üyesi üniversiteli Abdülkadir Küçük’ün de aynı bombayla eylemhazırlığında olduğu belirlenmişti. Küçük’ün evinde yapılan aramalarda bomba yapımında kullanılan 2 litre hidrojen peroksit, saçma, çivi ve barut ele geçirilmişti.



HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler