Emniyet Müdürlerine 'çözüm' uyarısı

 İçişleri Bakanlığı, çözüm sürecindeki kışkırtma ve provokasyonlara karşı emniyet müdürlerine “Sabırlı ve sağduyulu olun” uyarısında bulundu. Son bir yıldır askerle birlikte terör operasyonları yapan özel harekât polisleri de çekilmede PKK’nın kullanacağı

Emniyet Müdürlerine 'çözüm' uyarısı

 

İçişleri Bakanlığı, çözüm sürecindeki kışkırtma ve provokasyonlara karşı emniyet müdürlerine “Sabırlı ve sağduyulu olun” uyarısında bulundu.
 
Son bir yıldır askerle birlikte terör operasyonları yapan özel harekât polisleri de çekilmede PKK’nın kullanacağı güzergâhlarda olası bir çatışmanın yaşanmaması için kent merkezlerine çekildi.
 
Çözüm sürecinde yaşanan gelişmelerin ardından İçişleri Bakanlığı, il emniyet müdürlerini “Kışkırtmalara izin vermeyin, sabırlı ve sağduyulu olun” diyerek uyardı. Son bir yıldır askeri birliklerle operasyonlarda aktif rol alan özel harekât polisi de operasyon bölgelerinden kent merkezlerine çekildi. Başlayan süreçte herhangi bir olumsuz durumun ortaya çıkmaması ve yaşanacak kışkırtmalara karşı emniyet müdürleri uyarıldı. Yapılan uyarıda Türkiye’nin terörün bitirilmesine yönelik çabaların yürütüldüğü bir süreçten geçildiği hatırlatılarak şöyle denildi:
 
HUKUK ASKIYA ALINMIŞ DEĞİL
 
“Bu süreç hukukun askıya alındığı bir süreç değildir, milli birlik ve kardeşliğin pekiştirilmesini amaçlayan bir süreçtir. Süreci kendi hesaplarına başka amaçlar için kullanmak isteyenler çıkabilir. Süreci bozmak isteyenlere karşı demokrasi ve hukuk diliyle gerekli cevabı hep birlikte vereceğiz. Sürecin başarısı ve ülkemizde toplumsal barışın daha da gelişmesi için gerekli olan huzur ortamını sağlama konusunda emniyet teşkilatına büyük görevler düşmektedir. Bu süreçte halkımızın huzur ve güvenliğini bozmaya yönelik şiddet olayları dikkat çekmektedir. Çatışma ortamı oluşturacak birlik ve beraberlik sürecini baltalamaya çalışacak gruplara karşı tedbirler geliştirilmelidir. Bu zor süreçten geçerken her biriniz sabırlı ve sağduyulu hareket edin.”
 
ÇATIŞMA YAŞANMAMASI İÇİN
 
Öte yandan son bir yılda, askeri birliklerle PKK’ya karşı başarılı operasyonlara imza atan özel harekat polislerinin de kent merkezlerine çekildiği öğrenildi. PKK’nın çekilirken kullanacağı güzergâhlarda olası bir çatışmanın yaşanmaması ve örgüt üyeleriyle özel harekât polisinin karşı karşıya gelmemesi için ekiplerin operasyonel bölgelerden kent merkezlerine kaydırıldığı belirtildi.
 
Eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin döneminde bölgeye sevk edilen özel harekat polisi, operasyonlarda aktif rol almaya başlamış ve gerçekleştirdikleri nokta operasyonlarda büyük başarı sağlamıştı. Bölgede operasyonlarda bin 200 özel harekât polisinin görev aldığı kaydedildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler