Emniyet istihbaratta şok değişiklik

Emniyet İstihbarat Personel Müdürlüğü'ne getirilen Erzurum Polis Okulu Yöneticisi Yılmaz Delen'in kritik bir yönetmelik değişikliği hazırladığı öğrenildi.Geçirdikleri soruşturmalar ve aldıkları cezalar nedeniyle İstihbarat Dairesi'nden çıkarılan polislere

Emniyet istihbaratta şok değişiklik

Emniyet İstihbarat Personel Müdürlüğü'ne getirilen Erzurum Polis Okulu Yöneticisi Yılmaz Delen'in kritik bir yönetmelik değişikliği hazırladığı öğrenildi.

Geçirdikleri soruşturmalar ve aldıkları cezalar nedeniyle İstihbarat Dairesi'nden çıkarılan polislere dönüş yolunu açan değişiklik taslağına göre, daha önce istihbarat branşından "gerekçesi her ne olursa olsun" çıkarılmış kişiler, görevlerine dönebilecekler.
 
Yürürlükteki yönetmelik, "gayriahlaki yaşam, kişisel verilerin güvenliğini tehlikeye atmak, istihbarat yetki ve imkânlarını şahsi işleri için kullanmak" gibi suçlamalarla soruşturma geçiren ve ceza alan polislerin İstihbarat Dairesi'ne dönüşünün önünü kapatıyor.
 
Hazırlanan taslak ise, bu istisnayı ortadan kaldırıyor. İçişleri Bakanı Muammer Güler'in yönetmelik değişikliğini imzalaması bekleniyor. Değişiklikle birlikte, Başbakanlık Koruma Müdür Yardımcısı Resul Kabataş'a İstihbarat Daire Başkanlığı yolunun açılacağı belirtiliyor. Kabataş'ın, ara formül olarak, yaz atamalarında İstihbarat Dairesi'nin başına getirilen Engin Dinç'in yerine geçmesi öngörülüyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler