Emeklilik yolu açıldı

Şanlıurfalı kadınlar, yeni başlatılan çalışma ile aile ekonomisine destek olmak amacıyla ürettikleri ürünleri satarak emekli olabilecek.Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Şanlıurfa İl Müdürlüğü, tarafından başlatılan çalışma ile ilgili olarak SGK İl Müdürü Mehm

Emeklilik yolu açıldı

Şanlıurfalı kadınlar, yeni başlatılan çalışma ile aile ekonomisine destek olmak amacıyla ürettikleri ürünleri satarak emekli olabilecek.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Şanlıurfa İl Müdürlüğü, tarafından başlatılan çalışma ile ilgili olarak SGK İl Müdürü Mehmet Kara, yeni çalışma ile düşük ücretli olarak sigorta primi yatıracak kadınların emekli olma fırsatı elde edeceklerini söyledi. SGK İl Müdürlüğü ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın başlattığı düzenlemeyle ilgili bilgiler, SGK görevlileri tarafından Eyyüp Peygamber Mahallesi Kadın Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantı ile kadınlara anlatıldı.

NE KADAR PRİM ÖDEYECEKLER?
Kara, "Evde makine dışında basit üretim yapan kadınlarımız 327 yerine 208 lira prim ödeyerek, 20 gün yatırılacak prim ile 30 gün üzerinden sigortalı sayılacak. Böylece prim gün sayılarını dolduran kadınlar emekliliğe hak kazanacak. Yeni düzenlemeden evinde, yöresel salça, kurutulmuş dolmalık biber, havlu, örtü, çarşaf, çorap, halı gibi dokuma ürünleri üretenler; nakış işleri ve turistik eşya üreten, yaptığı yiyecekleri işyeri açmaksızın kermeslerde satanlar yararlanabilecek" dedi.

Kara, yasa gereği kadınların bu çalışma ile gelir vergisinden de muaf tutulacağını söyledi.
Bilgilendirme toplantısına katılan kadınlar ise, yeni düzenlemenin kendileri açısından fırsat olduğunu ifade ederken, prim tutarının yüksek olmasından şikayet etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem