Emeklilere promosyon müjdesi

Bankalarla yapılacak pazarlık sonunda emeklilere ek bir gelir oluşacak. Geçtiğimiz hafta yaklaşık 2.5 milyon memur ile 1.9 milyon memur emeklisinin önümüzdeki iki yılda alacakları zamlarla ilgili toplu sözleşme görüşmeleri yapıldı. Memurların ve emekliler

Emeklilere promosyon müjdesi
Bankalarla yapılacak pazarlık sonunda emeklilere ek bir gelir oluşacak.
 
Geçtiğimiz hafta yaklaşık 2.5 milyon memur ile 1.9 milyon memur emeklisinin önümüzdeki iki yılda alacakları zamlarla ilgili toplu sözleşme görüşmeleri yapıldı. Memurların ve emeklilerin zamları belirlenirken, özlük haklarıyla ilgili yenilikler de karara bağlandı. Bu arada daha önce de gündemde olan, emeklilerin memurlar gibi maaş aldıkları bankaların verdiği promosyon paralarından faydalanmaları masaya getirildi. Memur-Sen tarafından gündeme taşınan konu, daha önceki dönemde tartışılmış fakat bankalar yanaşmamıştı.
 
TATİL DÖNÜŞÜ GİRİŞİMLER BAŞLAYACAK
 
Şimdi prensip olarak kabul edilen konuyla ilgili tatil dönüşü girişimlerde bulunulması bekleniyor. Bankaların verdiği promosyondan emekliler de yararlanmaya başladığında, emekliler için bir ek gelir oluşacak. Promosyon parası bankalarla yapılan pazarlıklar sonucu belirlenecek olmasına rağmen, daha önceki örneklerde, sözleşme süresince maaşın yüzde 60'ının bir kereliğine ödenmesi şeklinde uygulanmıştı. Buna göre; bin 500 lira maaşı olan bir emekli her sözleşme döneminde bankadan 900 lira para alabilecek.
 
BANKA ÖDEME YAPACAK
 
Promosyon anlaşmasını Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) gerçekleştirecek. Dolayısıyla emeklilerin bir işlem yapması gerekmiyor. Anlaşma yapılan banka, kendisinden maaş alan emeklilere pazarlık sonucu belirlenen promosyon parasını hesaplarına yatıracak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler