Emeklilere 'enflasyon zammı' müjdesi

Kasım ayı enflasyon verileri açıklandı, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranı, memur emeklilerinin de farkı netleşmeye başladı. Verilere göre, Temmuz-Kasım enflasyonu yüzde 3.65 çıktı. Kesin rakam için sadece 1 veri kaldı. OCAK'TA BELLİ OLACAK 8.9 milyon

Emeklilere 'enflasyon zammı' müjdesi

Kasım ayı enflasyon verileri açıklandı, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranı, memur emeklilerinin de farkı netleşmeye başladı. Verilere göre, Temmuz-Kasım enflasyonu yüzde 3.65 çıktı. Kesin rakam için sadece 1 veri kaldı.

OCAK'TA BELLİ OLACAK

8.9 milyon SSK ve Bağ-Kur emeklisi, her yıl Ocak ve Temmuz'da enflasyon zammı alıyor. Ocak'ta SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşı, 2015'in ikinci 6 aylık döneminde gerçekleşen enflasyon kadar artırılacak. Bunun 5 aylık dönemindeki enflasyon belli oldu. Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, Temmuz-Kasım enflasyonu yüzde 3.65 olarak gerçekleşti. Yani 5 aylık enflasyona göre SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zammı yüzde 3.65 olarak görünüyor. Aralık ayı enflasyonuna göre zam oranı azalacak ya da artacak.

EKSTRA 100 TL'DE VAR

Eğer Aralık enflasyonu sabit kalırsa, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşı yüzde 3.65 artacak. SSK ve Bağ-Kur emeklileri, bu zamma ek olarak ekstra bir artıştan daha yararlanacak. Tüm SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşı 100 lira artırılacak. Bu artış, yasa çıkarılır çıkarılmaz emekli maaşlarına yansıtılacak. Memur ve memur emeklileri de yüzde 3'ün üzerindeki oranı fark olarak alacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler