Eli kanlı hainlerden şok çıkış: "Tek yol Öcalan!"

KCK Yürütme Konseyi Üyesi Sabri Ok, çözüm sürecinin yeniden başlamasının tek yolunun İmralı’da bulunan PKK elebaşı terörist Abdullah Öcalan ile yeni koşullar ve yeni bir formatta müzakereye başlanması olduğunu ifade ederken, aksi halde tıkanmış olan sürec

Eli kanlı hainlerden şok çıkış: "Tek yol Öcalan!"

KCK Yürütme Konseyi Üyesi Sabri Ok, çözüm sürecinin yeniden başlamasının tek yolunun İmralı’da bulunan PKK elebaşı terörist Abdullah Öcalan ile yeni koşullar ve yeni bir formatta müzakereye başlanması olduğunu ifade ederken, aksi halde tıkanmış olan sürecin çatışmalı bir döneme yolaçacağını söyledi.

ANF’ye göre, Sabri Ok, Öcalan’ın 2013 Nevruz’da başlattığı sürece AK Parti’nin ve devletin karşılık vermediğini savunarak Kürt tarafını muhatap almayan yaklaşımların kabul görmeyeceğini belirtti. AK Parti’nin Öcalan’la görüşen BDP heyetine sürekli müdahaleleriyle Kürt halkının iradesini hiçe sayıp, Öcalan’ın çabalarını anlamsız kıldığını anlatan Ok, bu şekilde sürecin fiilen bitirildiğini kaydetti.

Ok, fiili olarak biten sürecin artık sadece Öcalan’la yeni koşullar ve yeni bir formatta müzakereye başlanmasıyla yeniden dirilebileceğini ifade etti. Ok aksi halde sürecin çatışmalı bir döneme yol açacağını kaydetti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler