Elektrikler neden kesildi?

Haber61 – Haber Merkezi -  Başta Trabzon olmak üzere 38 ilde elektrik kesildi. Dün saat 10:36’da başlayan kesinti saatlerce sürdü. Zaman zaman kesilip tekrar geri gelen elektrikler vatandaşları çileden çıkardı. En çok merak edilen ise neden kesildiği oldu

Elektrikler neden kesildi?

Haber61 – Haber Merkezi -  Başta Trabzon olmak üzere 38 ilde elektrik kesildi. Dün saat 10:36’da başlayan kesinti saatlerce sürdü. Zaman zaman kesilip tekrar geri gelen elektrikler vatandaşları çileden çıkardı. En çok merak edilen ise neden kesildiği oldu.

ENERJİ BAKANI AÇIKLAYACAK

Konuyla ilgili araştırmaların başladığını belirten Davutoğlu, "Enerji Bakanımız gerekli açıklamaları yapacak. Enerji Bakanlığında bir kriz masası kuruldu. Şunu ifade edeyim, enerji arzında hiçbir problem yok. Hiçbir sıkıntı yok" diye konuştu. Davutoğlu, bu saat itibarıyla da elektrik tüketiminin az olduğuna işaret ederek, "İletim hatlarında olabilecek enerji sıkıntısını inceliyoruz. Enerji Bakanlığında bir kriz masası oluştu. Saat başı açıklama yapılacak" dedi.

ELEKTRİK BAKANIDA NEDEN KESİLDİĞİNİ BİLMİYOR

Konu ile alakalı açıklama yapan Enerji Bakanı Taner Yıldız, "Toz dumanın arasında birçok iddia dolaşabilir. Genelde elektrik pahalı mıdır diye konuşulur ama elektrikler ucuz olduğu için bu iddialar dolaşıyor ve ben bunu yadırgadım. Türkiye hem frekansta hem de diğer konularda senkron çalışabileceğini gösterdi. Böyle bir konunun genelleme yapılmasının doğru olmayacağı kanaatindeyim. Terör müdür deniliyor? Siber midir? Deniliyor. Bunların hepsine kesin çalışmalarımızı yaptıktan sonra açıklama yapacağız. İzmir tarafındaki bir santralin devre dışı olduğu bilgisi geldi ama bunu da teyit etmem lazım. Domino taşı bütün ülkeyi kapsamaz ama orada nasıl bir atlama oldu bakmak lazım" dedi.

Öte yandan şu dakikaya kadar kesintinin nedeni belli değil.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler