Elektrik ve doğalgaza zam var mı? İşte karar

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Allah'ın gönderdiği rahmetle beraber, şu anda yağan yağmurlarla beraber Nisan ayında da doğalgaz ve elektriğe zam yapmıyoruz, fiyat değişikliğine gitmiyoruz" dedi.AK Parti’nin yağmur altında gerçekleştirilen

Elektrik ve doğalgaza zam var mı? İşte karar

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Allah'ın gönderdiği rahmetle beraber, şu anda yağan yağmurlarla beraber Nisan ayında da doğalgaz ve elektriğe zam yapmıyoruz, fiyat değişikliğine gitmiyoruz" dedi.

AK Parti’nin yağmur altında gerçekleştirilen mitinginde kalabalığa seslenen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, “Türkiye’de ilk defa muhalefet koalisyonuna gidildi” derken, seçimden sonra doğalgaza zam yapılmayacağı müjdesini de verdi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, “Sizler her şeyin farkındasınız. Türkiye’de büyük bir oyun oynanıyor. Bu ülkede şimdiye kadar 3 Kasım 2002 seçimlerinden bu yana bu ülkenin iradesini alan Ak Parti ile beraber yönetimi değiştirmek istiyorlar. Biz bunu, milletten aldığımız iradeyi başkasına devretmeyiz. Onlar bilmiyorlar Türkiye yalnızca ekonomisiyle, idaresiyle, sosyal hayatıyla değil, beyni ile kalbi ile sezgileri ile hatta basireti ve feraseti ile büyüdü” dedi. Bakan Yıldız, şu şekilde konuştu:

"BİZİM DE O KADAR CESARETİMİZ VAR"

“Siz ustanın sesi olmaya çalıştıkça, siz buna yüreğinizi koydukça, bizim hiçbir şeyden korkumuz yok. Bizim de o kadar cesaretimiz var. BU ülkede konuşarak anlaşamayan çok insan var. Biz başbakanımızla konuşmadan da anlaşırız. Biz ona yürekten bağlıyız. Candan bağlıyız. Bu gün 16 ilçemizden buraya kadar geldiniz. Milletvekili arkadaşlarımız 12 yıldan bu yana 12 katrilyon liralık yatırım getirdiler. Bizler 12 yıldan beri iyi bir niyet ve yapıcı bir gayretle çalışıyoruz.

Ne oldu da başınıza tuğla mı düştü 16 Aralık’a kadar iyi niyetli olan başbakan birden bire nasıl kötü niyetli oldu. Bu olabilir mi? Hiçbir yapı yalan ve dolan ile biryere varamaz. Türkiye siyaset tarihinde iktidarlarda çok koalisyon yapıldı. Ama ilk defa muhalefetler koalisyonuna girildi. Bakın erdemlerin en büyüğünden biri cesarettir. O cesaret bizde var. Bize sürekli ömür biçtiler. Her 6 ayda bir, 1 Mart tezkeresi dediler. 60’lar, 12 Eylüller 90’lar ve 2000’ler ve her defasında bu ülkenin paçasından tutup aşağı çekmeye çalıştılar. 3 Kasım 2002 seçimlerinden sonra biz AK Parti olarak bir yerde gömü mü bulduk, define mi bulduk? Ne oldu da bu ülke 3 katına çıktı? En önemli insan kaynağını, Abdullah Gül’ü ve Recep Tayyip Erdoğan’ı buldu bu millet. Bu ülkede 17 aydan bu yana ne elektriğe ne de doğalgaza zam yaptık. Bu süre içinde 236 defa zam haberi yaptı basın. Ama biz yapmadık. En son dediler ki seçimden dolayı yapılmıyor. Siz değerli insanlarımıza 28 AB ülkesi arasında en ucuz doğalgazı kullandırıyoruz.

Sayın Başbakan ile istişare ettim. ‘Siz yalnızca seçim zamanında bunu yapıyorsunuz’ dediklerini anlattım. Doğalgaz maliyetleri arttı, yağan rahmet ile birlikte doğalgaz ve elektrik hesabı yapmıyoruz Nisan’da. Yalnızca popülist yaklaşımlarda bulunmuyoruz. Şu anki doğalgaz fiyatları Mart 2008 yılı kasım ayı fiyatlarından daha düşüktür. Önceden Başbakanı tartışanlar artık dün itibarla devleti tartışmaya başladılar. Özellikle dünden sonra, yayınlanandan sonra muhalefet partileri, sivil toplum örgütleri, sanayiciler ve sanatçılar, aydınlardır. Hep beraber Türkiye’nin siyasi istikrarına borçluyuz” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem