El-Kaide'de 14 gözaltı

İçişleri Bakanlığı, iki asker ile bir sivil vatandaşın kaçırılmasının ardından başlatılan operasyonlarda 14 kişinin gözaltına alındığını ve çalışmaların tüm ihtimallerin değerlendirilerek yürütüldüğünü bildirdi.14 KİŞİ GÖZALTINA ALINDIİçişleri Bakanlığı,

El-Kaide'de 14 gözaltı

İçişleri Bakanlığı, iki asker ile bir sivil vatandaşın kaçırılmasının ardından başlatılan operasyonlarda 14 kişinin gözaltına alındığını ve çalışmaların tüm ihtimallerin değerlendirilerek yürütüldüğünü bildirdi.

14 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
İçişleri Bakanlığı, El-Kaide terör örgütüne yönelik operasyon kapsamında Ankara, Bursa ve Yalova'da 14 kişinin yakalandığını bildirdi. Bakanlık, Diyarbakır karayolunda 1 Astsubay, 1 Uzman Çavuş ve 1 sağlık teknisyeninin kaçırıldığı ihbarına istinaden olay bölgesinde ivedilikle başlatılan kapsamlı operasyonel çalışmaların, güvenlik birimlerince tüm ihtimaller değerlendirilerek her alanda hassasiyetle yürütüldüğünü duyurdu.

İçişleri Bakanlığının internet sayfasında yer alan basın açıklamasında, istihbarat çalışmalarının ardından, El-Kaide terör örgütüne yönelik dün gerçekleştirilen operasyon kapsamında eylem hazırlığında olduğu anlaşılan 1 terör örgütü mensubunun, Ankara'nın Sincan ilçesinde gözaltına alındığı, operasyonda çok sayıda silah, mühimmat ve örgütsel doküman ele geçirildiği bildirildi. Açıklamada, adli makamların talimatları doğrultusunda bugün genişletilen operasyonlar sonucunda Ankara, Bursa ve Yalova'da toplam 14 kişinin yakalandığı, zanlılara ilişkin adli sürecin devam ettiği kaydedildi.

Açıklamada ayrıca, 9 Temmuz'da Bingöl–Diyarbakır karayolunda yol kesen bölücü terör örgütü mensuplarınca 1 astsubay, 1 uzman çavuş ve 1 sağlık teknisyeni olmak üzere 3 kişinin kaçırıldığı ihbarına istinaden olay bölgesinde ivedilikle başlatılan kapsamlı operasyonel çalışmaların, güvenlik birimleri tarafından, tüm ihtimaller değerlendirilerek, her alanda hassasiyetle yürütüldüğü duyuruldu.

Bakanlık, dün, Samsun Ayvacık'ta faaliyet icra eden güvenlik birimlerince tespit edilen ve bölücü terör örgütü mensubu olduğu değerlendirilen 4 kişinin dur ihtarına uymayarak kaçması üzerine yaşanan çatışmayı müteakiben, 1 teröristin yaralı olarak ele geçirildiği, kaçan teröristlerin yakalanması amacıyla mücavir alanda icra edilen arama faaliyetlerinin titizlikle sürdürüldüğünü kaydetti.

Açıklamada, dün, Erzincan Refahiye'de faaliyet icra etmekte olan güvenlik birimleri ile bölücü terör örgütü mensubu olduğu değerlendirilen ve muhtemelen 2 kişi oldukları tahmin edilen şahıslar arasında çıkan çatışmada, 1 teröristin silahlarıyla birlikte etkisiz hale getirildiği, mücavir alanda icra edilen arama faaliyetlerinin titizlikle sürdürüldüğü de vurgulandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem