El Cezire'den şok iddia!

El cezire televizyonu, ‘lavaş ekmek’ ve ‘döner pilav’dan oluşan kumanyalar üreten bir Türk firmasının, Libya’ya uygulanan BM ambargosunu deldiğini iddia etti. El Cezire’nin Libyamuhabiri James Bays, ülkenin Nefusa kentinde Muammer Kaddafi’ye bağlı güçleri

El Cezire'den şok iddia!

El cezire televizyonu, ‘lavaş ekmek’ ve ‘döner pilav’dan oluşan kumanyalar üreten bir Türk firmasının, Libya’ya uygulanan BM ambargosunu deldiğini iddia etti. El Cezire’nin Libyamuhabiri James Bays, ülkenin Nefusa kentinde Muammer Kaddafi’ye bağlı güçlerin terk ettiği bir üste, Türkiye’de üretilmiş kumanyaların ele geçirildiğini bildirdi. Bays, bölgedeki 2 farklı üste daha aynı kumanyalardan bulduğunu belirtirken, malzemelerin askerlerin eline nasıl ulaştığının belli olmadığını kaydetti.

El Cezire muhabiri James Bays’in kameraya gösterdiği ‘lavaş’ ve ‘dönerli pilav’ paketlerinin üzerlerindeki üretim tarihlerininMart 2011 olması, kumanya sevkıyatının, koalisyon güçlerinin 19 Mart’ta başlayan Libya’ya yönelik operasyonuyla aynı tarihlere denk geldiğini gösteriyor. Bays, kumanyaların üreticisi Türk UNIFO firması yetkililerinin, ürünlerin taşeron firmalara sattıldığını, satışın ardından nereye teslim edildiklerini bilmediklerini açıkladıklarını belirtti. Haberde, Türkiye’den giden kumanyaların, BM Güvenlik Konseyi’nin Şubat 2011’de aldığı Libya’ya yönelik yaptırım kararını ihlâl anlamına gelebileceği yorumu yapıldı. Kaddafi güçlerinin bu gıdalar sayesinde, isyancılarla savaşmayı sürdürebildiği de öne sürüldü.

Kaddafi: Korkmuyorum

Libya Lideri Muammer Kaddafi, televizyonda yayınlanan mesajında, “sırtının duvarda olduğunu, ölümden korkmadığını ve ‘Haçlı Batı’ya karşı savaşın sonuna dek süreceğini” söyledi. Kaddafi, “Direneceğiz ve savaş siz başarıncaya dek sürecek, ama tükenmeyeceğiz” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler