İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Ankara'da bir görüşme gerçekleştirdi. Yavaş'ın davetiyle ABB'de yapılan toplantı yaklaşık 30 dakika sürdü.
Yavaş: "Bizler Yol Arkadaşıyız"
Görüşmenin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Mansur Yavaş, eğilim yoklamasına ilişkin kısa bir değerlendirme yaparak şunları söyledi:
"Malum, eğilim yoklamasıyla ilgili ufak bir görüş ayrılığımız vardı. Ben kişisel olarak katılmamayı uygun gördüm. Ancak her konuşmamızda farklı anlamlar çıkarılıyor, bu yüzden böyle bir görüntü vermek istedik. Bizler yol arkadaşıyız. Sayın Başkanımıza ziyareti için teşekkür ediyorum ve eğilim yoklamasında başarılar diliyorum."
İmamoğlu: "Hedefimiz Tek, Bu Sistemi Değiştirmek"
İmamoğlu ise yaptığı açıklamada birlik mesajı vererek şu ifadeleri kullandı:
"Mansur Başkanımıza teşekkür ediyorum. Bir araya gelerek sohbet ettik, o da bize başarı dileklerini iletti. Biz birlikteyiz, yol arkadaşlığı yapıyoruz ve hedefimiz tek: Memleketimizi bu ceberrut sistemden kurtarmak. Başka bir hedefimiz yok."
"Salon Verilmedi" İddialarına Yavaş’tan Yanıt
Toplantı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Mansur Yavaş, İmamoğlu’nun Ankara’daki toplantısı için salon verilmediği iddialarına şöyle yanıt verdi:
"Artık trol iddialara cevap vermek istemiyoruz. Aramızı bozmak için her türlü çaba gösteriliyor ama buna imkan yok. Bizim ortak hedefimiz belli: Derin yoksulluğun yaşandığı bu dönemde iktidarın değişmesi."
"Kimse Kimsenin Yedeği Olmaz"
Yavaş, adaylık konusundaki tartışmalara da değinerek şu açıklamayı yaptı:
"Kimse kimsenin yedeği olmaz. 31 Mart’tan sonra asıl mesele aday kim olacak sorusu oldu. Gerçek gündemi unutturmak istiyorlar. Ekrem Başkan’ın başına bir iş gelirse şu olur, bu olur deniyor. Bunları son derece yanlış buluyorum. Biz medeni insanlarız, bir yol mutlaka bulunur."
"Türkiye'nin Kirli Siyasetini Temizleme Zamanı"
İmamoğlu’nun diplomasına ilişkin iddialarla ilgili bir soruya yanıt veren Yavaş, siyasetteki karalama kampanyalarına dikkat çekerek şunları söyledi:
"Bir siyasiye kumpas kurarak yolunun kesilmesi için aparatlar kullanmak son derece çirkin. Sayın Cumhurbaşkanı'nın bu konulara müdahale etmesi lazım çünkü bu tür girişimlerin en büyük mağduru kendisidir. Ankara'nın kirli siyasetini temizledik, şimdi sıra Türkiye'nin kirli siyasetini temizlemekte."
Tüm Yorumlar (9)
Salih
1 yıl öncePortakal cumhuriyeti diye bir film vardı aklıma gelgi.Her ikisinde Cumhurbaşkanı ve başbakan olurlar.O yüden onlara bir ada versinler onlar da cumhuriyetlerini kursunlar
Ali
1 yıl önceCHP milli güvenlik sorunudur kapanmalidir
Kürșat
1 yıl önceFazla ileri gitme sn Yavaș bu ișler parayla deyil sırayla önce imamoğlunu tiskalife edecekler birsonraki adimın kim olduğunu tahmin ediyorsun.
vatandaş.
1 yıl önceİkiside bir kişi etmezler.Ankarayı temizlemişte Sıra Türkiyeye gelmiş miş.Vay anasını.Sen önce CHP nin içini temizlede görelim.Boş konuşup duruyorsun.
Deliveli
1 yıl önceOligark çetenin iki aparatı
Niyazi Demirci
1 yıl önceAllah senden razı olsun Sayın İmamoğlu bugün sayende bütün Türkiye güldü:Erdoğanın Ekrem ağrıları başlamış yaşlılığa bağlı"dedin harika bir espri olmuş.
Trabzon trolleri
1 yıl önceTrabzon un trolleri yine başladınız karalama kampanyasına kötülükleri izle bogulun
Vatandaş mehmet
1 yıl öncePpk ile görüşen akp ve MHP derhal kapatılmalı
......
1 yıl önceAslında ikisi de CHP'li değil, biri MHP diğeri ANAP. Gitmişler CHP'ye resmen oradakilerle kafa buluyorlar. CHP liler de saf saf seyrediyor. Vayyyyy beeeee.