Ekrem Dumanlı ve Ertuğrul Özkök hakkında suç duyurusu

Bakırköy Demokrasi Platformu üyesi bir grup, Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı ve yazar Ertuğrul Özkök hakkında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettikleri iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.Bakırköy Demokrasi Platformu üyesi

Ekrem Dumanlı ve Ertuğrul Özkök hakkında suç duyurusu

Bakırköy Demokrasi Platformu üyesi bir grup, Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı ve yazar Ertuğrul Özkök hakkında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettikleri iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

Bakırköy Demokrasi Platformu üyesi bir grup Bakırköy Adliyesi önünde toplandı. Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı'nın bir televizyon kanalında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı kastederek söylediği ileri sürülen, "Ya adam gibi gider, ya da gitmek zorunda kalır. Böyle olur mu? Gider abicim gider" şeklindeki ifadeleri ve yazar Ertuğrul Özkök'ün köşe yazısıyla ilgili savcılığa suç duyurusuna bulunan grup, ardından basın açıklaması yaptı.

"SEÇİLMİŞ CUMHURBAŞKANINA TEHDİT VE HAKARET"

Grup adına açıklama yapan Mahmut Gürcan, "Ülkemizin seçilmiş Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın son günlerde ülkemizde meydana gelen bölücü terör örgütünün yapmış olduğu eylemler ile paralel devlet yapılanmasına karşı Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları olarak bizlerden yana almış olduğu tavır şüpheliler Ekrem Dumanlı ve Ertuğrul Özkök tarafından hazmedilememiş olup, bu hazımsızlık 12. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan hakkında tehdit ve iftiraları beraberinde getirmiştir. Şüphelilerden Ekrem Dumanlı kamuoyunda paralel devlet yapılanması olarak bilinen ve savcılık makamlarının soruşturmasını yürütmüş olduğu "FETÖ" örgütünün medya ayağı olan Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni olup medya yöneticisi olması sıfatıyla olsa gerek ki Türkiye Cumhuriyeti'nin seçilmiş Cumhurbaşkanı olan Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik tehdit ve hakaret söylemlerinde bulunma cüretini göstermektedir. Fethullahçı Terör Örgütü'nün medya tetikçisi Ekrem Dumanlı Genel Yayın Yönetmeni olduğu Zaman Gazetesi'ndeki köşesi başta olmak üzere kendilerine yakın olan medya organlarında aleni olarak 12. Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a karşı tehdit ve hakaretlerde bulunmaktadır. En son olarak Ekrem Dumanlı, televizyondan "ya adam gibi gider, ya da gitmek zorunda kalır. Böyle olur mu? Gider abicim gider" ifadeleriyle tehditler savurmuş, halkın oyları ile demokratik seçimler ile seçilmiş olan Cumhurbaşkanımızı yasal olmayan yollarla darbe, suikast ve benzeri yöntemler ile görevinden uzaklaştırılacağını açıkça ifade etmiştir" dedi.

"BU İKİ GAZETECİ MÜSVEDDESİ..."

Gazeteci yazar Ertuğrul Özkök'ün de "Utan Ey Büyük Adam" başlıklı yazısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a çirkin itham ve hakaretler savurarak, iftirada bulunduğunu savunan Mahmut Gürcan, "Bugüne kadar Suriye'de Esad tarafından öldürülen çocuklar için tek bir söz söylemeyen Ertuğrul Özkök, Suriye'den gelen milyonlarca mülteciye ev sahipliği yapan, onlara kucak açan Cumhurbaşkanımızı Bodrum sahilinde ölen çocuğun katili olarak göstermesi insafsızlıktır, kötü niyetlerinin gün yüzüne çıkmasıdır. Halbuki yıllardır destek verdikleri CHP'nin Genel Başkanı, 7 Haziran seçimleri öncesi zalim bombalarından kaçıp ülkemize sığınan milyonlarca Suriyeliyi sınır dışı edeceklerini belirttiğinde onu eleştiren tek bir kelime dahi yazmamışlardır. Sayın Cumhurbaşkanımıza hakareti kendisine hak bilen, hakaretler içeren yazılarına devam eden şüpheli Ertuğrul Özkök hakkında kamu davası açılmasını talep etme zarureti hasıl olmuştur. Bu sebeplerden dolayı şüpheli bu iki gazeteci müsveddesi hakkında suç duyurusunda bulunarak, halkın demokratik yollarla seçmiş olduğu Cumhurbaşkanımıza hakaretlerinden dolayı nefretle kınıyoruz" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler