Ekonomi Değerlendirme Kurulu’nda ilk toplantı

Ekonomi Değerlendirme Kurulu'nun ilk toplantısı gerçekleştirildi. Hükümetin reform gündemiyle birlikte güncel ekonomik gelişmelerin değerlendirilmesi amacıyla bu toplantıların düzenli yapılması kararlaştırıldı. Toplantıda, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafın

Ekonomi Değerlendirme Kurulu’nda ilk toplantı

Ekonomi Değerlendirme Kurulu'nun ilk toplantısı gerçekleştirildi.

Hükümetin reform gündemiyle birlikte güncel ekonomik gelişmelerin değerlendirilmesi amacıyla bu toplantıların düzenli yapılması kararlaştırıldı.

Toplantıda, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından kamuoyuna açıklanan 64. Hükümetin Eylem Planı'nındaki ekonomik reformlarının bütün kademelerde uygulanması için gerekli görevlendirmeler yapıldı. Başbakan Davutoğlu'nun eylem planının hayata geçirilmesinin bizzat takipçisi olacağını vurgulandı.

Toplantıda Maliye Bakanı Naci Ağbal, 2016 bütçesi ile ilgili bilgi verdi. 2016 bütçesine ilişkin çalışmaların süratle tamamlanması ve bütçenin bütün AK Parti hükümetlerinde olduğu gibi mali disiplin esasına dayalı olarak hazırlanması kararlaştırıldı.

Toplantıda, ayrıca Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, küresel piyasalardaki oynaklık konusunda kurulu bilgilendirdi. çarşamba günü kamuoyuna açıklanan "2016 Yılında Para ve Kur Politikası" metnini sundu. Reformlar sayesinde Türkiye'nin makro-ekonomik temellerinin daha da sağlamlaşacağı ve küresel risklere karşı ülkemizin daha dirençli hale geleceği değerlendirildi. Yapısal reformların Türkiye ekonomisinin şoklara karşı dayanıklılığını pekiştireceği vurgulandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem