Eğitimideki manuel vites zorunluluğu kalkıyor

TÜSEKON Antalya Çalıştayı, IC Green Palace Otel'de başladı. 3 gün devam edecek çalıştayın açılış oturumu, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, AK Parti Antalya Milletvekili Hüseyin Samani, Manisa Milletvekili Selçuk Ö

Eğitimideki manuel vites zorunluluğu kalkıyor

TÜSEKON Antalya Çalıştayı, IC Green Palace Otel'de başladı. 3 gün devam edecek çalıştayın açılış oturumu, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, AK Parti Antalya Milletvekili Hüseyin Samani, Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ ve farklı illerden gelen sürücü kursu sahiplerinin katılımıyla toplandı.

Konfederasyon Başkanı İsmail Yılmaz, sürücü kurslarının insan can ve mal güvenliğini ilgilendiren bir sektör olduğunu kaydetti. Hal böyleyken isteyen herkesin sürücü kursu açabildiğini kaydeden Başkan Yılmaz, "Sektörde sınırlama getirilmesi lazım. Nüfusla orantılı olarak sürücü kursu açılmasının sınırlandırılmasını talep ediyoruz. Kanunda küçük bir düzeltmeyle bu yapılabilir" diye konuştu.

Sektörün yaşadığı sıkıntılardan bahseden, bugüne kadar geçirdiği değişim ve dönüşümü anlatan İsmail Yılmaz, getirilecek yeni düzenlemeyle artık sürücü kurslarının otomatik vitesli araçlarla eğitim yapabileceğini kaydetti. TÜSEKON Başkanı Yılmaz, "Bayanlar çok istiyor. 'Ben otomatik kullanacağım' diyor. Bunu da getirmek istiyoruz. İnşallah bu da gerçekleşmiş olacak" diye konuştu. Yılmaz bunun yeni bir ehliyet sınıfı olarak değil B sınıfı ehliyetler içinde yapılacak yeni bir kategori sayesinde olabileceğini kaydetti.

Başkan Yılmaz, "Trafik, binlerce insanın yaralandığı, öldüğü, milyarlarca liranın, ülke imkanının maalesef heder olduğu çok önemli bir problem. Bu problemin çözümünde de en önemli görev tabii ki biz eğitimcilere düşüyor. Karayolları Genel Müdürlüğü, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ve biz el ele vereceğiz, taşın altına elimizi koyacağız ve Türkiye bu trafik belasından kurtulacak" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler