Eğitimde yeni proje!

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) okullar için yeni bir projeyi daha hayata geçiriyor. YÖK ile işbirliği halinde gerçekleştirilecek projeye göre liselerde okuyan öğrenciler üniversitede derse girebilecek ve buradaki sosyal faaliyetlere katılabilecek. Diğer yan

Eğitimde yeni proje!

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) okullar için yeni bir projeyi daha hayata geçiriyor. YÖK ile işbirliği halinde gerçekleştirilecek projeye göre liselerde okuyan öğrenciler üniversitede derse girebilecek ve buradaki sosyal faaliyetlere katılabilecek. Diğer yandan üniversite öğrencileri de liselerde veya orta okullarda öğretmenlik yapabilecek.

PİLOT UYGULAMASI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

MEB, Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) ve üniversiteler arasında yapılan protokol kapsamında artık üniversiteler ile okullar iç içe olacak. Geçtiğimiz günlerde Hacettepe Üniversitesi ve Ankara Altındağ İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında pilot uygulaması gerçekleştirilirken projenin 81 ile yayılması için çalışmalar başlatıldı. Böylece bakanlık okullardaeğitimin niteliğini geliştirecek, öğrencilerin öğrenme başarılarını artıracak ve lise öğrencilerinin ileri düzeyde öğrenim görmesini sağlayacak.

ORTAK ÇALIŞMALAR YAPILABİLECEK

Hayata geçirilen protokol kapsamında lise öğrencileri, öğretmenleri ve okul yöneticileri üniversite kütüphanesinden ve sosyal faaliyetlerinden yararlanacak. Öğretmenler çalışmalarını üniversitede yapabilecek. Üniversite öğrencisi ve lise öğrencisi birlikte ortak çalışmalar yapabilecek ve ilgi duyduğun alanlarda derslere katılabilecek. Ayrıca üniversite bünyesindeki öğrenci toplulukları ile okullarda yer alan öğrenci kulüpleri arasında ortak etkinlik düzenleyecek. Öte yandan öğretmenler üniversitede yüksek lisans veya doktorasını yapacak.

BİLİMSEL ARAŞTIRMALARDA İŞ BİRLİĞİ

Üniversite öğrencileri ise okulları bilimsel araştırmalar için bir laboratuar olarak kullanabilecek ve akademisyenler ile öğretmenler işbirliği içerisinde bilimsel araştırmalar yapabilecekler.

DİŞ HEKİMLİĞİ BÖLÜMÜNDEN ÜCRETSİZ DİŞ TARAMASI

Üniversitenin diş hekimliği bölümünde okuyan öğrenciler ücretsiz olarak öğrencileri diş taramasından geçirecek. Böylece hem üniversite öğrencileri staj yapma imkanına sahip olacak hem de lise ve ortaokul öğrencilerinde diş sağlığı bilinci oluşturulacak. Ayrıca üniversitenin eğitim fakültesi öğrencileri de uygulamalı eğitim için okullardan yararlanabilecek.

YÖK: ÜNİVERSİTENİZİN KAPILARINI AÇIN

Milli Eğitim Bakanlığı ile anlaşan YÖK konuyla ilgili üniversitelerin rektörlerine yazı göndermeye başladı. Bu kapsamda YÖK üniversitelere göndereceği yazıda 'Üniversitenizi bulunduğunuz ilin veya ilçenin okullarına kapılarınızı açın' talimatı verecek. Bu sayede tüm üniversitelerin liselerle kaynaşması için harekete geçilmiş olacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler