Eğer ceza geç tebliğ edilirse...

Emniyet Genel Müdürlüğü, gerekli PTT masraflarını karşılayacak ödenekleri olmadığı için Şubat ayından beri trafik cezalarının tebliğini sürücülere gönderemedi. Ağustos ayında ödenek çıkmasıyla birlikte müdürlük üst üste sürücülere tebliğ göndermeye başlad

Eğer ceza geç tebliğ edilirse...

Emniyet Genel Müdürlüğü, gerekli PTT masraflarını karşılayacak ödenekleri olmadığı için Şubat ayından beri trafik cezalarının tebliğini sürücülere gönderemedi. Ağustos ayında ödenek çıkmasıyla birlikte müdürlük üst üste sürücülere tebliğ göndermeye başladı. Aylar sonra gelen trafik cezalarıyla baş başa kalan sürücüler ise ne yapacaklarını şaşırdı. İzmir Barosu avukatlarından Gönenç Uygun, bu durumda olanlara hukuki bir yol gösterdi.

DAVA MASRAFI 16 LİRA    

“Cezaları iptal ettirme hakkınız var” diyen avukat Uygun, kendisine ve müvekkiline kesilen trafik cezalarının “10 iş günü içerisinde tebliğ edilmediği” gerekçesiyle Sulh Ceza Mahkemesi’ne başvurduklarını, mahkemenin de itirazı kabul edip trafik para cezasını iptal ettiğini söyledi. Avukat Uygun, bu kararla cezayı ödemediklerinin altını çizdi. Bunun için mahkeme harcı ve masrafı olmadığını belirten uzmanlar sadece 16 lira tebliğ masrafı olduğunu hatırlattı.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler