Ege’de yine göçmen faciası: 2 ölü, 2’si çocuk 10 kayıp

Çanakkale açıklarında, Avrupa ülkelerine yasadışı yollarla geçmek isteyen mültecilerin teknesi battı. Sahil güvenlik ekipleri, boğulmak üzere olan 6'sı çocuk 21 mülteciyi kurtardı. 2'si çocuk biri kadın olmak üzere 3 Suriyeli mültecinin kayıp olduğu bildi

Ege’de yine göçmen faciası: 2 ölü, 2’si çocuk 10 kayıp

Çanakkale açıklarında, Avrupa ülkelerine yasadışı yollarla geçmek isteyen mültecilerin teknesi battı. Sahil güvenlik ekipleri, boğulmak üzere olan 6'sı çocuk 21 mülteciyi kurtardı. 2'si çocuk biri kadın olmak üzere 3 Suriyeli mültecinin kayıp olduğu bildirildi. İzmir'de ise 2 mülteci sağ kurtarılırken, 2 mültecinin cesedine ulaşıldı. Kayıp olan 7 mültecinin arama çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

Bugün saat 11.30 sıralarında, Sahil Güvenlik Komutanlığı ALO-158 İhbar Hattı'nı arayan bir göçmen, Çanakkale Ayvacık açıklarında içinde bulundukları fiber teknenin batmak üzere olduğu bilgisini verdi. İhbar üzerine bölgeye giden sahil güvenlik ekipleri arama kurtarma faaliyetlerine başladı.Yapılan kurtarma operasyonu neticesinde batan tekneden 11 erkek, 4 kadın, 5 erkek çocuk ve 1 kız çocuk olmak üzere toplam 21 Suriye uyruklu göçmen sağ olarak son anda kurtarıldı. Sahil güvenlik ekipleri, göçmenlerden aldığı bilgilere göre 2 çocuk ve 1 kadın olmak üzere 3 göçmenin kayıp olduğunu öğrenirken kayıpları arama çalışmaları devam ediyor.

İZMİR'DE 2 ÖLÜ 7 KAYIP

Öte yandan, dün akşam saatlerinde, İzmir'in Menderes ilçesi Özdere sahili önlerinde yabancı uyruklu bir şahsın yüzerek sahile çıktığı ve ilk ifadesinde Özdere önlerinden içerisinde 12 kişi bulunan lastik botla denize açıldıkları ve teknenin battığı öğrenildi. İhbar üzerine bölgeye giden Sahil Güvenlik ekipleri arama kurtarma faaliyetlerinde, bir gün sonra 2 göçmen sağ olarak kurtarılırken, 2 göçmenin ise cansız bedeni denizden alındı. Halihazırda kayıp olduğu değerlendirilen 7 göçmenin arama kurtarma faaliyetlerine devam edildiği bildirildi. Aramalara 1 arama kurtarma gemisi ve 1 Sahil Güvenlik botu ile devam edilmekte.

Ege’de yine göçmen faciası: 2 ölü, 2’si çocuk 10 kayıp

Ege’de yine göçmen faciası: 2 ölü, 2’si çocuk 10 kayıp

Ege’de yine göçmen faciası: 2 ölü, 2’si çocuk 10 kayıp

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem