Ecevit ölüm yıl dönümünde mezarı başında anıldı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Vatandaşlarımız, devlet adamları, siyasetçiler, bilim insanları pek çok unvan verdiler ama ona en çok yakışanı "Halkçı Ecevit'ti" dedi.CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve DSP Genel Başkanı Masum Türker, ölümünün

Ecevit ölüm yıl dönümünde mezarı başında anıldı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Vatandaşlarımız, devlet adamları, siyasetçiler, bilim insanları pek çok unvan verdiler ama ona en çok yakışanı "Halkçı Ecevit'ti" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve DSP Genel Başkanı Masum Türker, ölümünün 9. yılında eski Başbakan Bülent Ecevit'i mezarı başında andı. Törene Kılıçdaroğlu ve Türker'in yanı sıra çok sayıda parti mensubu katıldı. Kılıçdaroğlu ve Türker, Ecevit'in kabrine çelenk ve karanfil bıraktı. Daha sonra bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Ecevit'in kabri başında anma konuşması yapan Kılıçdaroğlu, "Vatandaşlarımız, devlet adamları, siyasetçiler, bilim insanları pek çok unvan verdiler ama ona en çok yakışanı "Halkçı Ecevit'ti. Bütün siyasal yaşamını bu ülkenin iyiliği, bu ülkenin insanının refah içerisinde yaşaması için verdi. Mücadelesini hep bu noktaya odakladı. Türkiye'nin çıkarlarını korudu, uluslararası arenada zaman zaman kendisine yöneltilen hiçbir eleştiriye, hiç baskıya boyun eğmedi. Onun tek ideali vardı; Mustafa Kemal Atatürk'ün Türkiye'sini çağdaş uygarlıkla birleştirmek" şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu konuşmasının devamında şunları kaydetti:

"Siyasal yaşamında zaman zaman inişleri çıkışları oldu ama hiçbir zaman yılmadı. Onun idealleri vardı, düşünceleri vardı, gelecek öngörüsü vardı ve bunları gerçekleştirmek için olağanüstü bir çaba harcadı. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak eski Genel Başkanımızı rahmetle ve minnetle anıyoruz. Onun düşünceleri, ilkeleri elbette ki yolumuzu aydınlatıyor. Bundan sonra da aydınlatmaya devam edecek. Kendisine Allah'tan rahmet diliyoruz."

"BİZLER SENİ UNUTMAYACAĞIZ, UNUTTURMAYACAĞIZ"

DSP Genel Başkanı Türker ise yaptığı konuşmada, "Türkiye'de demokratik sol hareketin kurucusu ve bugün 9. yılda bir arada olmamıza neden olan Sayın Genel Başkanımız, Başbakanımız Bülent Ecevit. Huzurundayız çünkü bize bıraktığın öğreti, fikir olarak farklı partilerde bile olsak bir araya gelmemizi sağlıyor. Türkiye'nin bugün içinde bulunduğu durumu 13 yıl evvel öngörmüş ve böyle davranılırsa şöyle olur diyerek o günkü davranışın sonucunun bugün olacağını söylemiştir. Şimdi herkes anlıyor ki senin devlet adamlığın, dürüstlük anlayışın; halkını, milletini; kendisinden, partisinden daha fazla seven ve herkese bunu aşılayan bir kişilik sembolüsün. Bizler seni unutmayacağız, unutturmayacağız. Fikirlerini geleceğe taşıyacağız. Senden, yanında bulunduğumuz sürece ayaküstü karar alınmayacağını, ayaküstü kararlarla devletin yönetilmeyeceğini öğrendik. Özellikle Türkiye'nin iç meselelerinden çok milli birliğini ve ülke bütünlüğünü sağlamak için öncelikle dış meselelerin ele alınması gerektiğini öğrendik. Ruhun şad olsun, seni özlemle anıyoruz. Senin halkçılık anlayışın, milliyetçilik anlayışın, ulusalcılığın, çağdaşlığı yakalama anlayışın, bunları birbirleriyle nasıl örtüşmesine ilişkin bize hem uygulamada hem de bıraktığın eserlerde yol gösterici olarak hep ön planda tutacağız" ifadelerini kullandı.

Ecevit ölüm yıl dönümünde mezarı başında anıldı

Ecevit ölüm yıl dönümünde mezarı başında anıldı

Ecevit ölüm yıl dönümünde mezarı başında anıldı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler