E-vize uygulaması başlıyor

 Dışişleri Bakan Yardımcısı Naci Koru, e-vize ile ilgili çalışmanın tamamlanmak üzere olduğunu söyledi. Dışişleri Bakan Yardımcısı Naci Koru, Bilişim Zirvesi 2012'nin açılışında yaptığı konuşmada, bilişim sektörüne yoğun ilgisi olduğunu, hatta Bakanlıkta

E-vize uygulaması başlıyor

 Dışişleri Bakan Yardımcısı Naci Koru, e-vize ile ilgili çalışmanın tamamlanmak üzere olduğunu söyledi.
 
Dışişleri Bakan Yardımcısı Naci Koru, Bilişim Zirvesi 2012'nin açılışında yaptığı konuşmada, bilişim sektörüne yoğun ilgisi olduğunu, hatta Bakanlıkta "bilişimci" olarak bilindiğini kaydetti.
 
Bilişimle ilgili birçok çalışmasının olduğunu ifade eden Koru, "Dışişleri Bakanlığı hem merkez hem de yurtdışı teşkilatında bilişim anlamında önemli bir yere geldi. Bizim yurtdışında 204 temsilciliğimiz var. Japonya'dan Güney Amerika'ya, Kanada'dan Yeni Zelanda'ya kadar pek çok ülkede temsil ediliyoruz. 24 saat bazlı çalışmalarımız oluyor. Bu yüzden masaüstü bilgisayarlarımız, tabletlerimiz ve akıllı telefonlarımız bizler için çok önemli" diye konuştu.
e-vize uygulamasıyla ilgili de bilgi veren Koru, şunları söyledi:
 
"e-vize ilgili çalışmamız tamamlanmak üzere. Önümüzdeki yılın ilk ayında yurtdışındaki yabancıların e-vizeyle Türkiye'ye gelmeleri mümkün olabilecek. Bunun altyapısın kurduk. İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü ile birlikte yaptığımız bir proje. Ödemeler ve vize harçları elektronik ortamda internet üzerinden yapılacak. Yabancılar vizelerini evlerinden, ofislerinden alacaklar. Bunlarla ilgili altyapıda belli şartlar var. O şartları taşıyan yabancılar e-vize alabilecek. Milyonlarca insan e-vize için başvurabilecek. Yurtdışı temsilciliklerimiz için de çok kolaylaştırıcı bir hamle olacağını düşünüyorum. Ocak ayında bunun lansmanını yapacağız."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem