e-Devlet Soyağacı sorgulamada son durum - Ne zaman açılacak?

e-devlet tarafından uygulamaya konulan ve çok yoğun bir ilgi alan Soyağacı sorgulama uygulaması yoğunluk nedeniyle askıya alınmıştı. Uygulamanın ne zaman açılacağı belli oldu. e-Devlet Soyağacı sorgulamada son durum - Ne zaman açılacak?

e-Devlet Soyağacı sorgulamada son durum - Ne zaman açılacak?

E-Devlet tarafından hayata geçirilen ve vatandaşlar tarafından aldığı yoğun ilgi nedeniyle çökme aşamasına geldiğinden askıya alınan E-Devlet Soyağacı sorgulama sayfasının ne zaman tekrardan uygulamaya geçeceği merak ediliyor. e-Devlet Soyağacı sorgulamada son durum - Ne zaman açılacak? Detaylar haberimizde...



İçişleri Bakanlığı Nüfus ve  Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünden, dün e-Devlet'ten alınmaya başlanan  "alt-üst soy raporu"nun paylaşımının aşırı yoğunluktan dolayı geçici durdurulduğu  belirtildi.

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünden aldığı  bilgiye göre, e-Devlet kullanımının yaygınlaştırılması kapsamında vatandaşların  "alt-üst soy raporu"nun Nüfus Müdürlüklerine gitmeden e-Devlet üzerinden  alabilmesi için yapılan çalışmaların tamamlanmasının ardından dün saat 14.00'ten  itibaren belgeler alınmaya başlandı.

"Alt-üst soy raporu" kullanıma açıldığı dakikadan gece saat 02.00'ye  kadar yaklaşık 200 bin belge üretildi. Vatandaşların ilgi gösterdiği hizmette  asıl yoğunluk ise gece 02.00-04.00 arasında yaşandı. Bu saatler arasında yaklaşık  110 bin belge alındı.

Saat 04.00'ten itibaren yoğunluğun artarak devam etmesi nedeniyle  verilen hizmette gecikmelerin oluşması ve vatandaşların bekleme sürelerinde artış  yaşanmaya başlanmasından dolayı alt-üst soy raporunun e-Devlet üzerinden  paylaşımı geçici olarak durduruldu.

e-Devlet üzerinden "nüfus kayıt örneği, yerleşim yeri ve diğer adres  belgesi" hizmeti sunulmasına devam edilecek ve yoğunluğun azalmasından sonra  alt-üst soy raporu hizmeti kısa süre içerisinde kullanıma açılacak.

e-Devlet Soyağacı sorgulamada son durum - Ne zaman açılacak?

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem