E devlet soyağacı sorgulama sistemi açıldı!

E-Devlet Soyağacı sorgulama hizmeti yeniden kullanıma açıldı! Ancak sabah saatlerinde yine yoğunluk sebebiyle erişim imkansız bir hal aldı.

E devlet soyağacı sorgulama sistemi açıldı!

Geçtğimiz hafta açılan ve 1800lü yıllara kadar soyağacını gösterebilen E Devlet  alt-üst soy bilgisi sorgulama sistemi aşırı yoğunluk nedeniyle önce kilitlenmiş sonra da yetkililer tarafından devre dışı bırakılarak bakıma alınmıştı. Bugün soyağacı sorgulama sistemi yeniden kullanıma açıldı. Vatandaşlar bu sistemle birlikte 1800lü yıllara kadar soyağaçlarına ulaşabiliyorlar. Ancak sistem bu sabah yeniden açılsa da yoğunluk sebebiyle yine ulaşım güçleşmiş durumda.


Soyağacını öğrenmek isteyenler E devlet sistemine giriş yaptıktan sonra arama bölümüne "soyağacı" yazarak ilgili sisteme ulaşıp soyağacını öğrenmek için TC Kimlik Numarası, Telefon ve E posta adresini girerek istek göndermeleri gerekiyor. Bu işlemin ardından isteğiniz sıraya alınarak  size "Alt-Üst Soy Bilgisi Sorgulama talebiniz alınmıştır. Talep sıranıza göre alt-üst soy bilgileriniz en kısa sürede hazırlanacaktır. Belgeniz oluşturulduğunda doğrulanmış cep telefonu numaranız veya e-posta adresinize bilgilendirme yapılacaktır. E-posta ve cep telefonunuzu doğrulamak için Bilgilendirme Tercihlerini kullanabilirsiniz" mesajı gösterilecek. Bu işlemin ardından sistem size yoğunluğa göre sonuçları gönderecek.
E devlet soyağacı sorgulama sistemi açıldı!
Soyunu merak edenler sistemi kilitlemişti!

Türkiye’nin geçtiğimiz hafta en çok konuştuğu konulardan biri Altsoy-Üstsoy Bilgi Sorgulama” (Soyağacı) uygulamasıydı. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nün E-Devlet bünyesinde başlattığı uygulama kapsamında vatandaşlar geçmiş soy bağlarına dair kayıtları görebiliyordu. Uygulama öylesine ilgi gördü ki sistem bir gecede kilitlenmişti. E-Devlet hizmetinin verildiği turkiye.gov.tr adresi yoğunluktan dondu. Gece yarısından sonra bile siteye yoğunluktan girilememişti. Yoğunluk bütün E-Devlet sayfasının tamamını kullanılamaz hale getirince uygulamaya ara verilmişti. Şimdi bu kayıtları sağlayan Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nün internet sayfasının altyapısı güçlendirilerek uygulama yeniden hizmete gireceği açıklanmıştı.

4 milyon ziyaretçi

Sistemi kilitleyen yoğunluğa dair rakamlar da ortaya çıktı. Ulaştırma Bakanlığı’nın ilgili birimindeki kayıtlara göre o gün E-Devlet uygulamasına 4 milyon kullanıcı giriş yaptı. Kayıtlara göre bu rakam daha önceki girişlerin en az 3 veya 4 katı... Zira E-Devlet’in günlük kullanıcı sayısı 1 ile 1.5 milyon arasında... Siteye giren 4 milyon kişiden sadece 737 bini sistem kilitlenmeden önce Altsoy-Üstsoy sorgulama sayfasına gidebilmiş. Bunların da sadece 310 bini işlemi başarıyla tamamlayıp kayıt alabilmiş...

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem