Düştü mü düşürüldü mü?

Afganistan’da düşen helikopterde 12 askerin şehit olması Türkiye’yi yasa boğarken, eski CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, çarpıcı bir iddia ortaya attı. Emekli diplomat Öymen, kaza ile ilgili olarak şüphelerinin olduğunu belirterek, “Helikopterin  t

Düştü mü düşürüldü mü?

Afganistan’da düşen helikopterde 12 askerin şehit olması Türkiye’yi yasa boğarken, eski CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, çarpıcı bir iddia ortaya attı. Emekli diplomat Öymen, kaza ile ilgili olarak şüphelerinin olduğunu belirterek, “Helikopterin  teknik arızadan mı yoksa bir saldırı sonucunda mı düştü. Gerçek en kısa zamanda kamuoyuna açıklanmadı” dedi.

İntikam yemini etmişlerdi

Yeniçağ’a konuşan Öymen, Kore savaşından sonra yurt dışında uluslararası güçte görev yapan Türk askerlerinin verdiği en büyük  kayıp olduğunu anımsattı. “Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu bu olayın muhtemelen bir kaza olduğunu söyledi. Sayın Başbakan ve Genelkurmay daha ihtiyatlı bir dil kullandı” diyen Öymen sözlerini şöyle sürdürdü:

Kafalarda soru işareti

“Son zamanlarda Afganistan’da yaşanan bazı gelişmeler oradaki askerlerimizin güvenliği konusuna daha büyük titizlikle eğilmemizi zorunlu kılıyor. Son haftalarda Bagram havaalanında Amerikalı askerlerin dini kitapları yakmasından sonra Afganistan’ın Güneyinde bir Amerikalı askerin çoğu kadın ve çocuk olmak üzere 16 sivil Afganı öldürmesi üzerine Taliban örgütü NATO birliklerine karşı misilleme yapacağını bildirmişti. NATO sözcüsü birliklerin güvenliğini arttıracağını söylemişti. Taliban sözcüsü Amerikalılarla yapılması öngörülen görüşmelerin askıya alındığını da açıklamıştı. Helikopterin tam da bu olayların arkasından düşmesi kafalarda soru işaretleri yaratıyor. Kamuoyunun sağlıklı bilgilendirilmesi gerekiyor. Olayın kaza mı yoksa saldırı mı olduğu açıklanmalıdır.” Öymen, Afganistan’daki bu gelişmelerden sonra burada görev yapan bin 800 kişilik askeri birliğimizin işlevini, hedeflerini ve çekilme takvimini yeniden gözden geçirmekte yarar olduğunu belirtti.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler