Duruşma salonuna G-3 getirildi

Batman'ın Kozluk İlçesi Gümüşgörgü Jandarma Karakolu'nda vatani görevini yaparken er Kıvanç Ağaoğlu'nun silahından çıktığı iddia edilen kurşunla hayatını kaybeden Ermeni asıllı er Sevag Şahin Balıkçı davasında tanık Halil Ekşi şok iddialarda bulundu.Diyar

Duruşma salonuna G-3 getirildi

Batman'ın Kozluk İlçesi Gümüşgörgü Jandarma Karakolu'nda vatani görevini yaparken er Kıvanç Ağaoğlu'nun silahından çıktığı iddia edilen kurşunla hayatını kaybeden Ermeni asıllı er Sevag Şahin Balıkçı davasında tanık Halil Ekşi şok iddialarda bulundu.

Diyarbakır Askeri Mahkemesi'nde görülen davada ifade veren tanık Ekşi, olay sonrası Kıvanç Ağaoğlu'nun kendisini arayarak, farklı ifade vermesi konusunda yönlendirdiğini ileri sürdü. Mahkeme heyeti, Ekşi'nin çelişkili beyanları nedeniyle tutuksuz sanık Ağaoğlu'nun tutuklu yargılanma talebini, oy çokluğu ile reddetti.

Batman'ın Kozluk İlçesi Gümüşgörgü Jandarma Karakolu'nda 24 Nisan 2011'de devre arkadaşı er Kıvanç Ağaoğlu'nun tüfeğinden çıktığı iddia edilen kurşunla hayatını kaybeden Ermeni asıllı er Sevag Şahin Balıkçı'nın davası Diyarbakır 2'inci Hava Kuvvet Komutanlığı Askeri Mahkemesi'nde görüldü.

Yaklaşık 5 saat süren davanın 4. celsesinde Sevag Balıkçı ve Ağaoğlu'nun yakınları ile avukatları da hazır bulundu.

Mahkeme başkanı daha önce olayı görmediği yönünde çelişkili ifade veren ve bugün farklı beyanda bulunan tanık asker Halil Ekşi'yi duruşma salonuna çağırarak, olayla ilgili bildiklerini doğru bir şekilde anlatmasını istedi. Olay tarihinden önce kulübede nöbet tutmamak için Sevag ile birlikte tel örmeye gittiklerini belirten tanık Halil Ekşi, "Sevag ile Kıvanç karşı karşıya bulunuyordu. Ben bir ara eğilip teli bağladım. O sırada birden silah sesi duydum. Kafamı kaldırdığımda Kıvanç'ın silahı Sevag'a doğru çevriliydi. Birden Sevag yere yığıldı. Kıvanç'ta o anda şaşkın bir şekilde bekliyordu" dedi.

MAHKEME BAŞKANINDAN G-3'LÜ UYGULAMA

Mahkeme başkanı, tanık Ekşi'nin sözünü keserek, görevlilerden G-3 piyade tüfeğini getirmelerini istedi.

Eline G-3 piyade tüfeğini alan mahkeme başkanı, tanık Ekşi'den olay anında silahın hangi şekilde tutulduğunu, silahın Savag'ın üzerine doğru olup olmadığını sordu. Daha sonra silahı eline alarak olay anını anlatan tanık Ekşi, "Kıvanç'ın elinde silah dik vaziyette ve Savag'a doğru çevrili duruyordu" dedi.

"TETİĞE BASTIN MI BU SİLAH ADAMI ÖLDÜRÜR"

Mahkeme başkanı, tanık Ekşi'ye Sevag'ın Ermeni olduğunu bilip bilmediğini, Kürtlük, Türklük ve Ermenilik ile ilgili konuşup konuşmadıklarını sordu ardından tanığa otopsi de çekilmiş fotoğrafları göstererek, merminin Sevag'ın neresine isabet ettiğini sordu. Tanık Ekşi, ateş edilme anını görmediğini, ancak merminin Sevag'ın sağ tarafında olduğunu söyledi.

Değişik tarihlerde verdiği 5 ayrı ifadenin çelişkili olduğunu belirten mahkeme başkanı, G-3 piyade tüfeğini tekrar eline alarak, "Bu silah G-3; bunda tetik çekildi mi bu adamı öldürür. Sen hayatın boyunca bir daha kimsenin ölümünü görmeyeceksin.

Bu nedenle tetiğin nasıl çekildiğini doğru bir şekilde anlat. Biz burada bir mahallede çıkan kavgayı çözmüyoruz. Burası sosyal bir ortamda değil. Devlet adına her iki ailenin hakkını aramak durumdayız" şeklinde konuştu.

"KIVANÇ, İFADEMİ DEĞİŞTİRMEMİ İSTEDİ"

Olay sonrası karakol komutanı Sadrettin Ersöz'ün kendisine "Silahların doldur boşaltı yapıldı" şeklinde ifade vermesi gerektiği konusunda telkinde bulunduğunu belirten tanık Ekşi, "Bana komutanım ne dediyse ben onu yaptım. Askerlikten terhis olduktan sonra Kıvanç'ın 4-5 yakını beni arayarak ifademi değiştirmemi istediler. Bu telefon görüşmelerinden birkaç gün sonra Kıvanç'ın dayısı olduğunu bildiğim Bülent Kaya adında biri yanıma gelerek ifademde onların zararına olan yerleri değiştirmemi istedi. Bana yazılı bir ifade hazırladı ve ben de imzaladım.

Kıvanç'ta telefonda bana silahın nasıl doğrultulduğuna ilişkin ifademi değiştirmemi istedi. Bana ?bu senin için iyi olur' dedi. Kıvanç'ın Elazığlı olması bana tehlikeli geldi ben de kabul ettim. Bana ve aileme bir şey olursa sorumlusu Ağaoğlu ve ailesidir" dedi.

TUTUKLANMA TALEBİ REDDEDİLDİ

İddialar üzerine mahkeme başkanının söz verdiği sanık Kıvanç Ağaoğlu, "Benle ilgili kısımlara katılmıyorum. Bülent Kaya aile dostumuzdur. Ekşi'ye ifadesinin değiştirilmesi için bir şey söylemedim" dedi. Sanık avukatı İbrahim Gök ise, müvekkillinin arkadaşının ölümüne üzüldüğünü ve psikolojik tedavi gördüğünü söyledi.

Maktul Sevag'ın avukatlarından İsmail Cem Halavurt ise, tanığın etki altına alındığını ve gerçeklerin gizlendiğini belirterek, tutuksuz yargılanan Kıvanç Ağaoğlu'nun tutuklanmasını ve aile bireyleri hakkında suç duyurusunda bulunulmasını talep etti.

Mahkeme heyeti verdiği kısa aranın ardından tanık Ekşi'nin çelişkili beyanları nedeniyle tutuksuz yargılanan Kıvanç Ağaoğlu'nun tutuklanmasının oy çokluğu ile reddedildiğini belirterek, duruşmayı 13 Şubat tarihine erteledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler