Dünyanın merkezine Trabzonlu!

İstanbul Ticaret Odası'nın (İTO) en büyük ortağı olduğu İstanbul Dünya Ticaret Merkezi (İDTM) Genel Müdürü Haluk Kanca, New York merkezli Dünya Ticaret Merkezleri Birliği İcra Kurulu üyeliğine seçilen ilk Türk oldu. Kanca, İcra Kurulu'nda Hollanda, Amerik

Dünyanın merkezine Trabzonlu!

İstanbul Ticaret Odası'nın (İTO) en büyük ortağı olduğu İstanbul Dünya Ticaret Merkezi (İDTM) Genel Müdürü Haluk Kanca, New York merkezli Dünya Ticaret Merkezleri Birliği İcra Kurulu üyeliğine seçilen ilk Türk oldu. Kanca, İcra Kurulu'nda Hollanda, Amerika, Panama, Çin, İspanya ve Güney Kıbrıs temsilcileriyle birlikte 2 yıl boyunca görev yapacak.

Dünya Ticaret Merkezleri Birliği, 100'den fazla ülkede faaliyet gösteriyor. Birlik, aralarında İDTM'nin de bulunduğu 326 dünya ticaret merkezi, kâr amacı gütmeyen şirketler ve işadamları arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilmesi için çalışıyor. İDTM'nin ortakları arasında İTO'nun yanı sıra Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Bakırköy Belediyesi, İstanbul Sanayi Odası, İstanbul Ticaret Borsası ve İktisadi Kalkınma Vakfı da bulunuyor.

Dünya Ticaret Merkezleri Birliği, Dünya Ticaret Örgütü'nden sonra dünya üzerinde faaliyette olan en büyük ticari organizasyon. Birlik, Dünya Ticaret Merkezleri Birliği üyeleri ve diğer merkezlerle ticari iş programları, fuar organizasyonları, B2B iş görüşmeleri, pazar araştırmaları, ürün ve firma tanıtım çalışmaları gerçekleştiriyor. 326 Dünya Ticaret Merkezi'ne bağlı 500 bin civarındaki üye dev bir network imkanı sunuyor.

Küresel ticaretin gelişmesine büyük katkılarda bulunan İstanbul Dünya Ticaret Merkezi de, bünyesinde bulunan 100 bin metrekarelik fuar alanı, 3 iş merkezi, 2 otel ve 1 kongre merkeziyle ticaretin kalbinin attığı merkez konumunda.

TÜRKİYE VE İstanbul ADINA BÜYÜK BAŞARI

İDTM Genel Müdürü Haluk Kanca'nın Dünya Ticaret Merkezleri Birliği İcra Kurulu'na seçilmesini değerlendiren İTO Başkanı ve İDTM Başkan Vekili Murat Yalçıntaş, "Türkiye ve İstanbul uluslararası alanda her gün yeni bir başarıya imza atıyor. Dünya Ticaret Örgütü'nden sonraki en önemli ticari organizasyon olan Dünya Ticaret Merkezleri Birliği'nde artık İstanbul da, Türkiye de var. Bu, uluslararası alanda İstanbul'un artan prestiji ve etkinliğinin de somut bir kanıtı. " dedi.

Türkiye'nin son yıllarda uluslararası alanda başarı üstüne başarı elde ettiğini vurgulayan İTO Başkanı Yalçıntaş, şunları söyledi: "Ekonomimiz büyüdüğü ölçüde dünya sahnesinde aldığımız rol de büyüyor. Avrupa Odalar Birliği (Eurochambres) Başkan Yardımcısı bir Türk, Dünya Odalar Federasyonu Başkanı bir Türk, Dünya Belediyeler Birliği Başkanı bir başka Türk. Akdeniz Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği Başkanlığı İstanbul Ticaret Odası'nda. Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Başkanlığı'nda yine bir Türk milletvekili var. Bugün İstanbul Dünya Ticaret Merkezi'nin Genel Müdürü dünyada bu alandaki en büyük kuruluşun icra kurulu üyesi. Bu, kentimiz ve ülkemiz adına büyük bir başarı. "

HALUK KANCA KİMDİR?

1968 yılında Trabzon'da doğdu. İstanbul Teknik Üniversitesi İşletme Mühendisliği Bölümü'nden 1990 yılında mezun oldu. İş hayatına 1992 yılında Kuveyt Türk Finans Kurumu'nda başladı. Muhasebe, fon yönetimi ve uluslar arası bankacılık birimlerinde çalıştı. 1999 yılında bir tekstil firmasında Mali işler ve dış ticaret koordinatörlüğü görevine başladı ve bu görevde 7 sene kaldı. Ardından Orka Tekstil, Damat-Tween'de Dış Ticaret ve Ar-Ge Müdürü olarak görev yaptı. 2006 yılından İDTM'de göreve başlayana kadar sürede yönetim danışmanı olarak kendi firmasında faaliyet gösterdi. 14 Kasım 2008 tarihinden itibaren vekaleten yürüttüğü genel müdürlük görevine 12 Mart 2010 tarihinde asaleten atandı. 12 Ekim 2010 tarihinde New York Merkezli Dünya Ticaret Merkezleri Birliği Yönetim Kurulu üyeliğine seçildi. Evli ve iki çocuk babası olan Haluk Kanca, iyi derecede İngilizce biliyor.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem