Dünyanın en uzun boylu kızı YGS sınavında!

Karabük'ün Safranbolu ilçesin'de yaşayan Rümeysa Gelgi Diğer adıyla dünyanın en uzun kızı bugün Türkiye'nin her yerinde tüm öğrenciler gibi YGS sınavına girdi. Karabük Üniversitesi'nin Teknoloji fakültesinde 1 nolu amfide engelliler sınıfında sınava girdi

Dünyanın en uzun boylu kızı YGS sınavında!

Karabük'ün Safranbolu ilçesin'de yaşayan Rümeysa Gelgi Diğer adıyla dünyanın en uzun kızı bugün Türkiye'nin her yerinde tüm öğrenciler gibi YGS sınavına girdi. Karabük Üniversitesi'nin Teknoloji fakültesinde 1 nolu amfide engelliler sınıfında sınava girdi.

ÖSYM'ye başvurayarak sınıfa yatak getirilmesini istedi. 2 saat 40 dakika süren sınavda sıraların üzerinde oturmakta sıkıntı yaşayacağından ÖSYM'den izin alarak Gelgi için sınıfa yatak getirildi. 

Ailesi ise heyecanla kızlarını dışarıda bekliyorlardı. Ailesi ''İlk kez böyle büyük bir sınava girdi. Çok çalıştı. Bende Uluslararası 4. sınıf öğrencisiyim. Rümeysanın ingilizce üzerine düşünceleri var ama çok üretken bir çocuk.'' 

Gelgi ise sınav sonrasında ''Kesin kararımı vermedim. Daha Lisans Yerleştirme Sınavı'na(LYS) gireceğim. Ben ilk defa üniversite sınavına girdim. İlk kez de evimin dışında bir sınava girdim, farklı bir deneyimdi. Bazı zorlukları vardı ama ÖSYM bize çok büyük kolaylıklar sağladı. Benim uzanarak soruları cevaplandırmak gerekiyordu. O nedenle gerekli izinleri aldık, onlarda sınava bir yatak koymamıza izin verdiler ve soruları yatarak cevaplamama izin verdiler. ÖSYM'ye çok teşekkür ediyorum. İki gözetmen vardı. Engelliler sınıfında girdim. Tek kişiye özel bir sınıftı.'' ifadelerini kullandı. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem