Dünyanın en büyük adliyesi Türkiye'de

4 futbol sahası büyüklüğündeki dünyanın en büyük adliyesi İstanbul Anadolu Adalet Sarayı, Ocak 2013'te açılacak.Anadolu yakasındaki 8 adliyeyi bir araya toplayacak 126 dönüm üzerine kurulu İstanbul Anadolu Adalet Sarayı, Ocak 2013'te hizmet vermeye başlay

Dünyanın en büyük adliyesi Türkiye'de

4 futbol sahası büyüklüğündeki dünyanın en büyük adliyesi İstanbul Anadolu Adalet Sarayı, Ocak 2013'te açılacak.

Anadolu yakasındaki 8 adliyeyi bir araya toplayacak 126 dönüm üzerine kurulu İstanbul Anadolu Adalet Sarayı, Ocak 2013'te hizmet vermeye başlayacak.

Yapımına 2006'da başlanan ve 5 bloktan oluşan binada, 326 hakim ve savcı odası, 298 mahkeme salonu bulunuyor. Adliyede, 550'si hakim ve savcı olmak üzere 4 bin personel, temizlik ve güvenlik gibi yardımcı personelle birlikte 5 bin kişi çalışacak.

Binanın mimarı Haldun Erdoğan, yaptığı açıklamada, ''Yarışma projesi de dahil projeyi 11 ay gibi kısa bir sürede bitirdik. Bunun bir benzeri yok. Olağanüstü büyüklükte bir bina. Tamamen konsept çalışması yaptık. 4 futbol sahasına tekabül ediyor'' dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem