Dünya Atletizm Şampiyonası'na Kenya damgası!

Kenya Atletizm Milli Takımı, 15. Dünya Atletizm  Şampiyonası'nı madalya tablosunun zirvesinde tamamladı.    Çin'in başkenti Pekin'de düzenlenen şampiyona, 9. gün yapılan  yarışmalarla sona erdi.    Erkekler 1500 metrede Asbel Kiprop ile bir altın madalya

Dünya Atletizm Şampiyonası'na Kenya damgası!
Kenya Atletizm Milli Takımı, 15. Dünya Atletizm  Şampiyonası'nı madalya tablosunun zirvesinde tamamladı. 
 
Çin'in başkenti Pekin'de düzenlenen şampiyona, 9. gün yapılan  yarışmalarla sona erdi. 
 
Erkekler 1500 metrede Asbel Kiprop ile bir altın madalya daha kazanan  Kenya, şampiyona sonunda 7 altın, 6 gümüş ve 3 bronz madalyayla takım  sıralamasının zirvesinde yer aldı. 
 
Günü, kadınlar 4x400 metrede elde ettikleri şampiyonlukla kapatan  Jamaika, 7 altın, 2 gümüş ve 3 bronz madalyayla Kenya'yı takip etti. 
 
Şampiyonanın son finali erkekler 4x400 metrede podyumun zirvesine  çıkan ABD ise 6'şar altın, gümüş ve bronz madalyayla tablonun 3. basamağına  yerleşti. 
 
Türkiye Milli Takımı, 12 sporcuyla katıldığı şampiyonada madalya  kazanamadı ancak elde edilen iki 6'ncılık ve bir 7'ncilik sayesinde 207 ülke  arasında puan sıralamasında 41. oldu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem