Dövizli Askerlikte bir müjde daha

Dövizli askerlik bedelinin 6 bin euroya indirilmesi üzerine, 10 bin euro ödeyerek askerliğini yapmış olan gurbetçilere de geri ödeme yapılmasına karar verildi. Gurbetçi gençlere geçtiğimiz hafta dövizli askerlik konusunda indirim müjdesi veren hükümet, şi

Dövizli Askerlikte bir müjde daha
Dövizli askerlik bedelinin 6 bin euroya indirilmesi üzerine, 10 bin euro ödeyerek askerliğini yapmış olan gurbetçilere de geri ödeme yapılmasına karar verildi.
 
Gurbetçi gençlere geçtiğimiz hafta dövizli askerlik konusunda indirim müjdesi veren hükümet, şimdi de askerliğini 10 bin euro ödeyerek yapmış olanlar için bir müjde vermeye hazırlanıyor. Yeni Şafak'ta yer alan habere göre, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dövizli askerlik bedelinin 10 bin eurodan 6 bin euroya indirilmesinin ardından bugüne kadar 10 bin euro ödeyerek dövizli askerlik yapanlara 4 bin euro geri ödenmesi için talimat verdi. 
 
BAŞBAKAN "BİRAZ İNSAFLI OLUN" DEMİŞTİ
 
Geçtiğimiz ay Ankara'da gerçekleşen Yurtdışı Vatandaşlar Danışma Kurulu toplantısında katılımcılarla dövizli askerlik konusunda esprili bir diyaloga giren Başbakan Erdoğan, katılımcılara dövizli askerliğin ne kadar olması gerektiğini sormuştu. Katılımcılar, 3 bin 500 euro ile 6 bin 500 euro arasında değişen rakamları teklif etmesi üzerine Başbakan Erdoğan, 'Biraz da insaflı olun' diye konuşmuştu. Bu pazarlığın ardından dövizli askerlik bedeli 6 bin euroya indirilmişti. 
 
GERİ ÖDEME TALİMATI VERİLDİ
 
Toplantıda bazı katılımcılar, şimdiye kadar 10 bin euro verip askerlik görevini yerine getirmiş olanlara bir indirimin söz konusu olup olmadığını sordu. Başbakan da geri ödeme için talimat verdi. Öte yandan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ın talebi doğrultusunda bedeli 6 bin euroya indirilen dövizli askerlikte 21 günlük askerlik süresi yeniden getirilmiyor. Bu sayede gurbetçiler yüksek maliyetli bilet parası ve askerlik masrafından kurtuluyor. Düzenlemeyle gurbetçiler daha karlı bir duruma geçmiş oluyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem