Dorse operasyonu: 17 gözaltı

Konya'da çalıntı, hacizli ve kaskolu dorselerin şasi numaralarını değiştirip, sıfır gibi satışını yapan aralarında 5 dorse imalethane patronun da bulunduğu 17 kişi, Konya ve Denizli'de gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonla gözaltına alındı. Şüphelilerin

Dorse operasyonu: 17 gözaltı

Konya'da çalıntı, hacizli ve kaskolu dorselerin şasi numaralarını değiştirip, sıfır gibi satışını yapan aralarında 5 dorse imalethane patronun da bulunduğu 17 kişi, Konya ve Denizli'de gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonla gözaltına alındı. Şüphelilerin bu yolla ilk belirlemelere göre 3 milyon TL'den fazla vurgun yaptıkları belirtildi.

Konya Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık ve Hırsızlık Büro Amirliği Konya'daki bazı dorse imalathanelerinin yolsuzluk yaptıkları ve çalıntı dorseleri piyasaya sürdükleri ihbarı üzerine çalışma başlattı. Polis ekipleri, 6 ay süren teknik takip çalışmalarında 5 firmanın çalıntı, hacizli ve kaskolu dorselerin şasi numaralarını değiştirip, sahte evraklarla sıfır gibi piyasaya sürdüğünü tespit etti ve dün (salı) sabah saatlerinde Konya ve Denizli'de eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda Konya'dan aralarında 5 iş yeri sahibininde bulunduğu 16 kişi ile Denizli'den 1 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelilerin ilk belirlemelere göre piyasa değeri 50 bin TL olan 18 şasi numarası silinmiş dorse ele geçirildi. 29 ev ve iş yerinde yapılan aramada ise 3 adet ruhsatsız tüfek, çok sayıda sahte evrak ve bunları düzenlemede kullandıkları mühürler ele geçirildi. Zanlıların 70 ilde dorse pazarladıkları belirlenirken, yapılan aramalarda 3 ruhsatsız tüfek, çok sayıda sahte evrak ve bunları düzenlemede kullandıkları mühürler ele geçirildi. Şüphelilerin bu yolla ilk belirlemelere göre 3 milyon TL'den fazla vurgun yaptıkları belirtildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem