"Dopinge Karşı Duruşumuz Devam Edecektir"

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, dopingle mücadele çerçevesinde önemli adımlar attıklarını belirtti. UIP-ICP Uluslararası İşbirliği Platformu 6. Boğaziçi Zirvesi'nde "Spor Ekonomisi ve Sporla Büyüyen Gençlik" konulu panelde konuşan Bakan Çağatay

"Dopinge Karşı Duruşumuz Devam Edecektir"

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, dopingle mücadele çerçevesinde önemli adımlar attıklarını belirtti.

UIP-ICP Uluslararası İşbirliği Platformu 6. Boğaziçi Zirvesi'nde "Spor Ekonomisi ve Sporla Büyüyen Gençlik" konulu panelde konuşan Bakan Çağatay Kılıç, son dönemde spor dünyasında yaşanan sıkıntılara dikkat çekti.

Olimpiyatlara adaylıkta Türkiye'nin önemli bir yerde olduğunu ifade eden Bakan Kılıç, "Türkiye son zamanlarda yaşadığı tecrübelerle artık bir olimpiyat adaylığının, uluslararası bir organizasyonun nasıl yapılması gerektiği konusunda çok büyük yol kat etti. Türkiye'deki uluslararası organizasyonlarda büyük başarı elde ettik" dedi.

"ELDE EDİLEN BAŞARININ TEMİZ OLMASI GEREKİYOR"

Bakan Çağatay Kılıç, sporda kazanılan başarıların "temiz" olması gerektiğini vurgulayarak, "Spordaki başarının en görülen yüzü kürsüye çıkan, madalyalar alan sporculardır. Bu tabii ki kendileri ve ülkeleri açısından, ortaya koymuş oldukları çaba açısından en önemli göstergedir. Ama şunu da bilmemiz lazım; elde edilen başarının temiz olması gerekiyor. Elde ettiğiniz başarı, ülkeniz ve sizin adınıza gelecek nesillere taşınabilecek bir gurur vesilesi olmalı. Yani herhangi bir şekilde dopinge, farklı bir takım desteklere bulaşmamış olan bir başarının olması gerekiyor" şeklinde konuştu.

"DOPİNGE KARŞI DURUŞUMUZ SONUNA KADAR DEVAM EDECEKTİR"

Dopingle mücadelede büyük yol kat edildiğini anlatan Bakan Çağatay Kılıç, "Bu konuda tamamen her şeyi bitirdik dersek bu doğru olmaz ama ortaya koyduğumuz duruş, çalışmalar ve politikalar bizi, WADA Başkanı'nın "dopingle mücadele etmek istiyorsanız Türkiye'nin yaptıklarını kendinize örnek alın" sözüne götürdü. Bu bir başarıdır. Bizim bu duruşumuz sonuna kadar devam edecektir" açıklamasında bulundu.

"YAN YOLLAR SEÇMİŞ OLAN BAŞARIYI KABUL ETMİYORUZ"

Dopinge karşı topyekun bir mücadelenin verilmesi gerektiğini ifade eden Bakan Çağatay Kılıç, "Bu anlamda medyasıyla, antrenörüyle, yöneticisiyle, uluslararası platformlarıyla sporun içerisinde yer alan herkesin elini taşın altına koyması ve dik durması gerekiyor. Birisi iyi birisi kötü diye bir şey yoktur. Bunun kuralları bellidir ve herkese eşit uygulanır. Uluslararası camianın da bu konuda hiçbir müsamaha göstermemesi gerekir ki biz bu mücadelede başarıya ulaşalım. Herhangi bir yola bulaşmış olan ya da yan yollar seçmiş olan başarıyı kabul etmiyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

"BU BİR SAHTEKARLIKTIR"

Sporcunun yasadışı bahislerle maddi karşılık alarak kendi takımını ya da bireysel mücadelesini olumsuz sonuçlandırılmasını "sahtekarlık" diyerek eleştiren Bakan Çağatay Kılıç, "Kelimelerin etrafında dolanmaya hiç gerek yok bu bir sahtekarlıktır. Bu sahtekarlığı yapanların da herkesin önünde, kanun önünde ve spor camiasında alın teri döken, çalışan, çabalayan sporcuların önünde hesap vermesi gerekir. Bu yasadışı işlerden elde edilen gelirler yine yasadışı ve insanlık dışı, yani terör olaylarında kullanılabiliyor. Bağlantılarının çıktığı biliyoruz. Aynı zamanda hesap sormamız gerekiyorsa da bu hesabı hep beraber sormamız gerek. Bunu yaparsak sporumuzdaki başarıyı hem finansal anlamda hem de sporcularımızın desteklenmesi anlamında başarabiliriz" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler