Domuz Gribinden 57 kişi öldü!

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Zika virüsünün Türkiye'yi şu anda tehdit etmesinin söz konusu olmadığını belirterek, Türkiye'de domuz gribinde hayatını kaybedenlerin sayısına ilişkin bir soruya, "H1N1 virüsüyle ilgili 480 örnek alındı. Bunların yaklaşık

Domuz Gribinden 57 kişi öldü!
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Zika virüsünün Türkiye'yi şu anda tehdit etmesinin söz konusu olmadığını belirterek, Türkiye'de domuz gribinde hayatını kaybedenlerin sayısına ilişkin bir soruya, "H1N1 virüsüyle ilgili 480 örnek alındı. Bunların yaklaşık 280'inde H1N1 virüsü tespit edildi. 120'sinde de negatif tespit edildi. H1N1 virüsünden 57 kişiyi de kaybettik" dedi.
 
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu sağlıkta gelecek vizyonu toplantısında konuştu. Türkiye'de domuz gribinde hayatını kaybedenlerin sayısına ilişkin bir soruya Müezzinoğlu, "Hastalıktan çok, ne yapmamız gerekenleri bilmemiz gerekiyor. Her kış ayı grip, nezle… insanı tehdit eden bir rahatsızlık. Kasım aralık aylarında herhangi bir yaygınlaşma görmedik. Aralık sonu ve ocak ayında durağan dönemini tamamladı, şimdi iniş döneminde. Rakamlar yanımda yok ama yaklaşık rakamları söyleyeyim. H1N1 virüsüyle ilgili 480 örnek alındı. Bunların yaklaşık 280'inde H1N1 virüsü tespit edildi. 120'sinde de negatif tespit edildi. H1N1 virüsünden 57 kişiyi de kaybettik. Önemli olan soğukkanlı, sağ duyulu, tedbir olarak da el hijyeni çok önemli. Merhabalarda, yakın temastan uzak durulmalı. O sıcak mesafeyi göz sıcaklığı ile sağlamak herhalde doğru olanı. Bol sıvı alınmalı.Antibiyotiğin zararı var yararı yok. Bünyenin direncini azaltacak ilaç kullanımından uzak durulmalı. 'Doktora gittim bir antibiyotik bile yazılmadı' denilmemeli" diye konuştu.
 
"ZİKA VİRÜSÜ ŞU ANDA TÜRKİYE İÇİN ÖNEMLİ BİR RİSK, TEHDİT DEĞİL"
 
Zika virüsünün Türkiye'yi tehdit edip etmediğine ilişkin bir soru üzerine Müezzinoğlu, "Tıbbın bugün ben şu tedbiri aldım diyebileceğimiz bir noktada değiliz. Şu anda Türkiye için önemli bir risk, tehdit söz konusu değil" dedi.
 
"Cizre'de 112'ye gelen 1693 çağrıdan, 1290'nına hizmet verilmiş"
 
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, HDP'li milletvekillerinin Cizre'ye ambulans ulaşmadığı şeklindeki açıklamalarını ve İçişleri Bakanlığı'ndaki açlık grevinin sorulması üzerine şu ifadeleri kullandı: "Cizre'de şu anda acil 112 hizmetleri bizim dünyanın hangi ülkesini getirirseniz getirin o ülke ile yarışabilecek acil sağlık hizmetleri sunan bir ülkeyiz. Asla bu ekibin saygınlığını zedeleyecek bir cümlenin söylenmesine de gönlüm razı olmaz. Güneydoğu'da 4 tane sağlık çalışanımız katledildi, şehit edildi. Biri yaralıya giderken direksiyon başında. Neydi ismi neyse isimi aklıma gelmedi. Ha Şehmus kardeşimiz. Şehmuz kardeşimizle ilgili bu sendika veya HDP'li vekiller bir cümle söylemedi. Yollara hendekler açan, mayın döşeyen…Bizim güvenlik güçlerimiz o sokakta silahıyla niçin var? Karşısında silahlı biri olduğu için var. Bir ülkenin sokağında silahlı birinin o sokağa hakim olmasına rıza göstermek bağımsızlığımız ile bağdaşır mı? TBMM'de bunu savunuyor olmak Meclis yemini ile bağdaşır mı?
 
CİZRE'DE YARALI VARSA GÜVENLİ BÖLGEYE GETİRİN
 
Cizre'de güvenli bölgenin sınırını 24 saat ambulanslarımız nöbet bekliyor. O güvenli bölgeye varsa yaralı o güvenli bölgeye getirin. 4 tane şehidim var. 19 tane ambulans, roket ataralar, kurşunla… kullanılmaz hale getirildiyse 29 ekibimiz alıkonulduysa, bunlarla ilgili kamuoyuna bu ambulans ekibini niye kaçırdınız insanlık suçu diye bir açıklama duydunuz mu?
 
TERÖRİST BİLE ŞU ANDA GELSE, BİZ GÖREVİMİZİ YAPARIZ
 
Terörist bile şu anda gelse, biz görevimizi yaparız. Tedavisini yaparız, emniyete, adliyeye teslim ederiz. Bizim görevimiz insanı yaşatmak. İnsanı yaşatmak isteyenin alıkonulması, öldürülmesine ses çıkarmayan anlayışın algı yönetimi yapması… bunu Suruç'ta, Kobani'de de yaptılar. Kobani'deki hadiselerde biz yaklaşık 1800 yaralıya hizmet ettik. Ankara'da olayın olduğu yerde 4 tane ambulans vardı. O sendika, ambulans yok dedi. Sonra 20 ambulansa çıktı. Kan anonsunu yapan sendikanın üyesi sağlıkçı değildi. Provokatördü. Mahkemesi devam ediyor. Bunlar
kandan besleniyor.
 
CİZRE'DE 112'YE GELEN 1693 ÇAĞRIDAN, 1290'NINA HİZMET VERİLMİŞ
 
Bu sabah Cizre'deki başhekimimiz ile ve 112 sorumlumuz ile görüştüm. Cizre'de 112'ye gelen 1693 çağrıdan, 1290'nına hizmet verilmiş.
 
Sen orada teröristi koruyorsan, terörist elinde silahı ile devam ediyorsa, tabiki vatandaşımız mağdur oluyor. Terörist o sokaklardan çıkamadığı sürece mağduriyet olacak. Hep beraber teröristleri sokaklardan çıkaracağız. Cizre'de, ocak ayı içinde bugüne kadar sabah rakamı da dahil hastanemizde 65 normal doğum, 17 sezeryan. Toplam 82 doğum olmuş. Silahın patlamadığı, çatışmanın olamadığı yerlerin dışında sağlık hizmeti sunumuzda hiçbir sorun yok. Silahı susturmada el birliği yapmazsak, karşı taraf diye bir şey olamaz bu teröristtir. Biz Suriye, Irak ile savaşmıyoruz. Tröstlerin bizim sokaklarımızda ilçelerimizde yeri olamaz hükmediyorum diyemez. Hep birlikte tavır koymalıyız. Onları koruyarak insanlık suçu işliyoruz.
 
SİLOPİ'DE BİZİM AİLE SAĞLI MERKEZİMİZ İŞGAL ETTİLER BAYRAĞIMIZI İNDİRDİLER
 
Silopi'de bizim aile sağlı merkezimiz işgal ettiler bayrağımızı indirdiler. Peki müdahale etmeyecek miyiz? Bayrağı ne pahasına olursa olsun oraya dikeceğiz. Askerimize, polisimize, milletimize bedeli var. bu bedelin arkasında güçlü duracağız. Bedel ödetenlere karşı da güçlü duracağız. Kimse kalkıp orada şov yapmasın, provokasyon yapmasın. İnsan kanı üzerinden siyaset yapmasın.
 
5 ŞUBAT'TA SAĞLIK BAKANLIĞI OLARAK 850 YENİ AMBULANSIMIZIN DAĞITIMINI BAŞLATIYORUZ
 
5 Şubat'ta Sağlık Bakanlığı olarak 850 yeni ambulansımızın dağıtımını başlatıyoruz. Bölge bölge dağıtacağız. İlkini Mardin'de 5 şubat Cuma günü sayın Başbakanımızın katılımı ile başlayacağız."
 
CİZRE'DEKİ YARALILARIN SON DURUMU
 
Müezzinoğlu, bölgedeki sağlık çalışanlarından Leyla hanıma telefon bağlantısı ile bağlanarak "Cizre'de yaralıların olduğu mekan ile ilgili bizdeki son bilgiler nedir?" diye sordu. Bölgedeki sağlık çalışanı Leyla hanımın "5 katlı binanın bodrum katındalar. Faysal Sarıyıldız'ı arıyoruz. Yaralı bilgisini almaya çalışıyoruz. Yaralılara ulaşamadığı gerekçesiyle yaralı sayısını net söylemiyor. Yaklaşık 20 yaralı olabileceğini söylüyor. 1 buçuk gündür yaralılarla iletişim halinde olmadığını söylüyor. Faysal Sarıyıldız, yaralıların durumu ağır olduğu için taşıyacak kimse yok çatışmanın durdurulması lazım diyor" şeklinde konuşması üzerine Güvenli bölgede olan ambulans ekibi ile yaralıların olduğu alan arasında 1 kilometrelik mesafe olduğu bilgisini yenileyen Müezzinoğlu, "Farklı bir niyet var burada inşallah bugün yarın niyetin de ne olduğu ortaya çıkar" dedi.
 
"KOLERA İLE İLGİLİ BU ÜLKEDE BİRİLERİ DEDİKODU İLE ALGI YÖNETİMİ YAPMAK İSTİYOR"
 
Mültecilerin yoğun olduğu yerlerdeki klora salgını iddialarına ilişkin Müezzinoğlu, "Kolera ile ilgili bu ülkede birileri dedikodu ile algı yönetimi yapmak istiyor. Bir kolera vakası Sağlık Bakanlığı'na gelmeden o sendikaya geldiyse demek ki onlar ayrı bir devlet gibi çalışıyorlar. Ellerindeki verileri neyse bize göndersinler biz de açıklayalım. Ülkenin imajını zedeleyecek algı yönetimlerini yapmak bir marifetse onların kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Tek bir kolera vakası bizde mevcut değil. Ama onlar Suriye'nin sözcülüğünü veya başkalarının sözcülüğünü yapıyorlarsa kamuoyunun da bunu bilmesi lazım" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem