Domuz değil insan gribi

Kış mevsimiyle birlikte son 1 ay içinde Türkiye'de 1 milyon kişi grip oldu. Grip Takip Merkezi'nden alınan numunelerle gribin türünü belirleyen Sağlık Bakanlığı ise bu sene yaygın gribin H3N2 tipi virüs olduğunu tespit etti.H3N2'nin özelliği "İnsan" gribi

Domuz değil insan gribi

Kış mevsimiyle birlikte son 1 ay içinde Türkiye'de 1 milyon kişi grip oldu. Grip Takip Merkezi'nden alınan numunelerle gribin türünü belirleyen Sağlık Bakanlığı ise bu sene yaygın gribin H3N2 tipi virüs olduğunu tespit etti.

H3N2'nin özelliği "İnsan" gribi olması. Halk sağlığı uzmanları, "90 çeşit grip türü var. H3N2 ise insan gribi. Sadece insanlarda görülüyor" dedi.
 
Grip Takip Merkezi'nin raporu internet üzerinden de yayımlanmaya başlandı. Buna göre geçen ay başlayan grip sezonundan bu yana yaklaşık 1 milyon kişi grip oldu.
Rapora göre bir önceki hafta Türkiye'de 100 binde 200 kişide grip görülürken son hafta bu sayı 100 binde 250'ye çıktı. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler