Dolandırıcılara 50 bin lira kaptırdı

Denizli'de dolandırıcılar iddiaya göre, 55 yaşındaki Mesude Özbülbül'ü, cep telefonundan arayıp, banka hesabının hackerlar tarafından ele geçirildiğini söyleyip, bankadaki parasını çekip, boş bir araziye bırakmasını istedi. Paniğe kapılıp, dolandırıcıları

Dolandırıcılara 50 bin lira kaptırdı

Denizli'de dolandırıcılar iddiaya göre, 55 yaşındaki Mesude Özbülbül'ü, cep telefonundan arayıp, banka hesabının hackerlar tarafından ele geçirildiğini söyleyip, bankadaki parasını çekip, boş bir araziye bırakmasını istedi. Paniğe kapılıp, dolandırıcıların dediklerini yapan Özbülbül, 50 bin Lirasını kaptırdı.

Olay, Gümüşler Mahallesi'nde saat 15.00 sıralarında meydana geldi. Mesude Özbülbül'ü cep telefonundan arayan dolandırıcılar, hesabının hackerlar tarafından ele geçirildiğini, polis olduklarını ve yakalamak için operasyon yapacaklarını söyledi. Gizli bir operasyonda olduklarını belirten dolandırıcılara inanan Mesude Özbülbül, dolandırıcıların istediğini yaparak, bankadan 50 bin Lira çekti.

İKİ AYRI YERE BIRAKTI

Paranın 15 bin Lirasını Delikliçınar Meydanı'nda dolandırıcıların istediği yere bırakan Özbülbül, daha sonra paranın geri kalan 35 bin Lirasını ise dolandırıcıların ikinci yer olarak bildirdiği Gümüşler Mahallesi'ndeki boş bir araziye bıraktı. Araziden ayrılan Özbülbül, yakınlarının uyarısıyla polisi aradı. Boş araziye gelen polis, parayı bulamadı. Özbülbül, daha sonra dolandırıcıların kurbanı olduğunu fark etti. Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.

PANİĞE KAPILMIŞ

Dolandırıcıların kendisini polis gibi tanıttığını kaydeden Özbülbül, "Bankadaki hesaplarıma hackerlerin girdiğini ve kasayı boşaltacaklarını söylediler inandım. Bana 'parayı çek' dediler. Çok korktum. Bankadan parayı çektikten sonra istedikleri yerlere gidip paraları bıraktım. Ben kimseyi görmedim ama onlar beni görüyorlardı" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler