Dolandırıcılar yaşlı kadını kandırdı

İstanbul'da, telefonla rastgele aradıkları kişilere kendilerini polis ve sacı olarak tanıtarak dolandırıcılık yapan çetelerin son kurbanı 60 yaşındaki Vasviye G. oldu. Yaşlı kadından önce 25 bin dolar, 2 bin 600 Euro ve 37 bin lira alan şüpheliler, daha s

Dolandırıcılar yaşlı kadını kandırdı

İstanbul'da, telefonla rastgele aradıkları kişilere kendilerini polis ve sacı olarak tanıtarak dolandırıcılık yapan çetelerin son kurbanı 60 yaşındaki Vasviye G. oldu. Yaşlı kadından önce 25 bin dolar, 2 bin 600 Euro ve 37 bin lira alan şüpheliler, daha sonra bir kez daha arayarak bankadaki 127 bin lirasını çektirip bir ağacın altına bıraktırdı. Parayı teslim alan kişiden şüphelenen güvenlik görevlisinin ihbarı, dolandırıcıların ikinci tuzağını bozdu.

Polise yapılan ihbar, telefon dolandırıcılığını ortaya çıkardı. 155 Polis İmdat telefonunu arayan bir özel güvenlikçi, çalıştığı iş yerine yüklü miktarda para ile gelen bir kişi olduğu ihbarında bulundu. Harekete geçen polis, ihbar yapılan iş yerine gittiğinde ceketinin cebinde 127 bin lira bulunan İbrahim A.’yı gözaltına aldı.

Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik Dolandırıcılık Büro Amirliği’ne getirilen İbrahim A., parayı bir arkadaşının ricası üzerine parkta bulunan bir ağacın altından aldığını söyledi. Bunun üzerine güvenlik kameralarını inceleyen polis, telefon dolandırıcılarının mağdurunun Vasviye G. adlı emekli bir adın olduğunu tespit etti.

Vasviye G.’yi telefonla arayan polis, yaşlı kadına dolandırıldığını, parasının bir kısmının kurtarıldığını söyleyerek Asayiş Şube Müdürlüğü’ne davet etti. Ancak arayanların polis olduğuna inanmayan Vasviye G., uzun süre ikna edilmeye çalışıldı. Sonunda arayanların polis olduğuna ikna olan Vasviye G., polise gelerek parasını teslim aldı ve kendisini dolandıranlardan şikayetçi oldu.

Yaşlı kadın, polisteki ifadesinde; “Beni aradılar polis olduklarını söylediler. Evde bulunan 25 bin dolar, 2 bin 600 Euro ve 37 bin lirayı bir poşete koyarak İçerenköy’de bir parka bıraktım. Daha sonra tekrar arayıp bankada param olup olmadığını sordular. Bankadan çektiğim 127 bin lirayı da söyledikleri ağacın altına bıraktım. Daha sonra dolandırıldığımı anladım.” dedi.

Şüpheli İbrahim A. ise ağacın altındaki parayı kendisini arayan bir arkadaşının ricası üzerine aldığını söyledi. Dolandırıcı olmadığını söyleyen İbrahim A. işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edildi.

İbrahim A., sevk edildiği mahkemece tutuklanıp cezaevine gönderildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler