''Dokunulmazlığımı kaldırın''

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dokunulmazlığının kaldırılması istemiyle hakkında hazırlanan fezlekenin TBMM Başkanlığı'na ulaşmasıyla ilgili ''Dokunulmazlığımı kaldırın. Fezlekeyi hazırlatanların da hazırlayanların da önünde düşüncemizin hesabını v

''Dokunulmazlığımı kaldırın''

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dokunulmazlığının kaldırılması istemiyle hakkında hazırlanan fezlekenin TBMM Başkanlığı'na ulaşmasıyla ilgili ''Dokunulmazlığımı kaldırın. Fezlekeyi hazırlatanların da hazırlayanların da önünde düşüncemizin hesabını verelim'' değerlendirmesinde bulundu.

Kılıçdaroğlu, yaptığı yazılı açıklamada, ''Anamuhalefet Partisi Genel Başkanı olan benim ifade özgürlüğümü kısıtlamak, susturmak, konuşturmamak için hazırlanan fezleke TBMM Başkanlığı'na ulaşmış. Suçum yargılamaya müdahale etmekmiş'' ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

''Bunu söyletenler ve söyleyenler, basılmamış  kitabı toplatıp, yazarını içeriye atanlar. Bunu söyleyenler yüzyılın soygunu diye adlandırılan Deniz Feneri yolsuzluğunu soruşturan savcıları görevden alanlar, aldıranlar. Bunu söyleyenler Silivri toplama kampında yapılan savunmaları bile suç sayanlar. Yani hak hukuk tanımayanlar. Amaç belli, konuşturmamak ve susturmak. Ama buna güçleri yetmeyecek. Konuştum ve konuşmaya devam edeceğim.

Bu nedenle başta TBMM Başkanı olmak üzere Meclis Genel Kurulu'na, ilgili komisyonların başkan ve üyelerine sesleniyorum. Dokunulmazlığımı kaldırın. Çünkü, benim hakkımda hazırlanan fezleke yolsuzluk, kalpazanlık fezlekesi değil. Ben düşüncemi açıkladım, açıklamaya da devam edeceğim. Kaldırın dokunulmazlığımı fezlekeyi hazırlatanların da hazırlayanların da önünde düşüncemizin hesabını verelim.'

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem