Doktorun o skandal paylaşımına inceleme

Edirne'de görev yapan bir doktorun sosyal paylaşım sitesi hesabı üzerinden Diyarbakır'da teröristler tarafından geçtiğimiz gün saldırıya uğrayarak hayatını kaybeden doktorla ilgili paylaşımı, büyük tepki topladı. Sağlık Bakanlığı yetkilileri konuyla ilgil

Doktorun o skandal paylaşımına inceleme

Edirne'de görev yapan bir doktorun sosyal paylaşım sitesi hesabı üzerinden Diyarbakır'da teröristler tarafından geçtiğimiz gün saldırıya uğrayarak hayatını kaybeden doktorla ilgili paylaşımı, büyük tepki topladı. Sağlık Bakanlığı yetkilileri konuyla ilgili inceleme başlattı.

Diyarbakır'da yol kesen PKK'lı teröristler tarafından uğradığı hain saldırı sonrası yaşamanı yitiren Diyarbakırlı doktor Abdullah Biroğul'un ölümünün ardından Edirne'nin Süloğlu ilçesinde görev yapan doktor Selçuk Kılıçarslan, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından "Kimse kusura bakmasın ama bir doktor olarak sevindim. Kitap okumuş ama cahil kalmış bir insandan kurtuldu dünya" yazarak, bir skandala imza attı.

DOKTORA TEPKİLER ÇIĞ GİBİ BÜYÜYOR

Sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden paylaşım yapan doktor Kılıçarslan'a tepkiler çığ gibi büyüdü. Bazı Twitter kullanıcıları, Sağlık Bakanlığı ve Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu'nu etiketleyerek, "Edirne-Süloğlu'nda görevli Selçuk Kılıçarslan isimli şüpheli doktor için gerekeni yapacak mısınız?", "Gör bunları Müezzinoğlu gör!" şeklinde yorumlarda bulundu.

SAĞLIK BAKANLIĞI İNCELEME BAŞLATTI

Sağlık Bakanlığı resmi hesabını ve Bakan Müezzinoğlu'nun kişisel hesaplarını etiketleyerek yapılan yorumların artmasının ardından Sağlık Bakanlığı'na bağlı Edirne Halk Sağlığı ve Bilişim Suçları ekiplerinin söz konusu doktor ve paylaşımı ile ilgili inceleme başlattığı öğrenildi. Edinilen ilk bilgilere göre, doktor Kılıçarslan'ın, Twitter hesabının hacklendiğini ve paylaşımın kendisine ait olmadığını öne sürdüğü öğrenilirken, bakanlık bilgi işlem ekiplerinin paylaşımın Kılıçarslan'a ait olduğunu tespit etmesi durumunda incelemenin, soruşturmaya döneceği öğrenildi.

Kılıçarslan ise yaptığı açıklamada "Konuyla ilgili gerek TBB'ye gerekirse Sağlık Bakanlığı'na şahsım tarafından bütün bildirimler yapılmıştı. Merhum meslektaşımız Abdullah Biroğul hakkında yazılan yazıların benimle hiçbir ilgisi yoktur. Merhuma Allah'tan rahmet, yakınlarına ve Yüce Türk Milleti'nin ve hekimler olarak başımız sağ olsun. Merhumun ailesinden bu kederli günlerde benim ismim altında bu kadar kırıcı ve üzücü bir olayla karşılaştıkları için özür dilerim. Şahsımı tanıyan, bilen herkes bilir ki ben yaşamanın kutsallığına son derece bağlı olan, hiç tanımadığım bir canlı öldüğünde bile derinden üzülen bir kişiyimdir. Kaldı ki haince öldürülen merhum meslektaşımızın durumuna sevinecek kadar aciz ve aşağılık bir kişi değilim. Konuyla ilgili inceleme başlatılmış olup, Türk halkına sonuç ile ilgili bilgi verilecektir" ifadelerini kaydetti.

PKK'LILAR YOL KESEREK DOKTORU KATLETMİŞTİ

Diyarbakır'ın Kulp ile Lice ilçesi arasındaki karayolunun Yapraklı Köyü yakınlarında yolu kesen silahlı bir grup PKK'lı, durdukları araçtakilere kimlik kontrolü ile örgüt propagandası yaptı. Bu sırada Kulp'tan Diyarbakır yönüne gelen ve Manisa plakalı bir otomobili kullanan Abdullah Biroğul, PKK'lıların yol kestiğini görünce geri dönüp aracıyla birlikte kaçmaya çalışmıştı. Aracın geri döndüğünü gören PKK'lılar uzun namlulu silahla ateş açtı. Açılan ateş sonucu kurşunların isabet etiği Abdullah Biroğul, olay yerinde hayatını kaybetmişti. Biroğul, Diyarbakır'ın Kulp İlçesi Toplum Sağlık Merkezi'nden sorumlu doktor olarak görev yaptığı bildirilmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler