Doğum izni 6 aya çıkıyor

Önümüzdeki günlerde TBMM'ye sevk edilecek olan tasarıda kadınların doğum izninin 24 haftaya çıkartılması kararlaştırıldı.Anneler izni doğum öncesi 8, doğum sonrası 16 hafta olarak kullanacak. Doğum izninin uzatılmasını sağlayan düzenlemenin yanında kadınl

Doğum izni 6 aya çıkıyor

Önümüzdeki günlerde TBMM'ye sevk edilecek olan tasarıda kadınların doğum izninin 24 haftaya çıkartılması kararlaştırıldı.

Anneler izni doğum öncesi 8, doğum sonrası 16 hafta olarak kullanacak. Doğum izninin uzatılmasını sağlayan düzenlemenin yanında kadınların iş hayatından uzaklaştırılmalarını önlemek için gerekli adımlar atılacak.

Kadınların doğum için işten atılmaları önlenecek. Yine kadınların izin yaptıkları dönemde İşsizlik Fonu devreye sokulacak. Son 8 haftanın işveren yükü devlet tarafından üstlenilecek.

Doğum izni şu anda 8 doğum öncesi, 8 doğum sonrası olmak üzere toplam 16 hafta olarak uygulanıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler