Doğu Perinçek yurda döndü

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nde (AİHM) 1915 olaylarını soykırım olarak tanımlamayı reddettiği için görülen davayı kazanan Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Türkiye'ye döndü. Perinçek, "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganlarıyla karşılandı.Va

Doğu Perinçek yurda döndü

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nde (AİHM) 1915 olaylarını soykırım olarak tanımlamayı reddettiği için görülen davayı kazanan Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Türkiye'ye döndü. Perinçek, "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganlarıyla karşılandı.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, AİHM'de 1915 olaylarını soykırım olarak tanımlamayı reddettiği için görülen davayı kazanmasının ardından Türkiye'ye döndü. Atatürk Havalimanı VIP Salonu önüne kurulan platformdan partililere seslenen Doğu Perinçek, "Bu başarıyı Mehmetçiğimize armağan ediyorum" dedi.

On yıldır verdikleri büyük mücadelenin dün hasadını topladıklarını söyleyen Perinçek, "On yıldır milletçe verdiğimiz büyük bir mücadelenin dün hasadını kaldırdık. Lozan'da İsmet Paşa'nın Lozan Antlaşması'nı imzaladığı salonda bin kişi içeride, on bin kişi dışarıda. Bütün dünyaya seslendik; Ermeni soykırımı tarihsel bir yalandır. Ermeni soykırımı uluslararası bir yalandır. Ermeni soykırımı emperyalist bir yalandır. Biz vatanımızı savunduk dedik" dedi.

Kazandıkları bu zaferi Mehmetçiğe armağan ettiğini söyleyen Doğu Perinçek, "Burada milletimizi, derneklerimizi, örgütlerimizi vatan bütünlüğü için, Amerika'nın üzerimize saldığı silahlandırdığı, Ortadoğu'yu kana bulayan o örgütlere karşı Amerika'nın dize getirmek istediği Türk milleti olarak, bütün milletimizi ayağa kalkmaya davet ediyoruz. Buradan bu başarımızı şu anda karakollarda, sınır boylarında, teröristlerin peşinde dağlarda, sınır ötelerinde mücadele eden Mehmetçiğimize armağan ediyoruz bu başarımızı" diye konuştu.

Öte yandan, Doğu Perinçek havalimanına gelmeden önce VIP Salonu otoparkı ve karşılamaya gelen partililerin toplandığı nokta bomba uzmanı köpekler tarafından arandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler