Doğu Karadeniz’de terör zirvesi 

Bölgede gerçekleşen terör saldırıları sonrası Giresun’da kritik toplantı düzenlendi.

Doğu Karadeniz’de terör zirvesi 

Karadeniz’de PKK terör örgütü bir süredir üst üste eylemler düzenleyerek bölgeyi rahatsız etmeye devam ediyor. Trabzon’da 18 Temmuz’da Maçka ilçesinde gerçekleştirmiş olduğu terör saldırısında 3 Polis şehit edilmesinin ardından 1 Ağustos’ta Ordu’nun Mesutiye ilçesinde düzenlemiş olduğu hain saldırıda 3 Asker şehit edildi. PKK, terör örgütü 1 yıl önce bölgeye Karadeniz Açılım grubu adı altında 11 kişilik terörist göndererek eylemlere başlamıştı. 

2015’DE TERÖR SALDIRILARI BAŞLADI

Bölgeye sızan teröristler,  2 Ağustos 2015 tarihinde Giresun’un Doğankent sınırında yer alan Gümüşhane'nin Kürtün ilçesine bağlı Üçtaş köyü yakınlarında bölgede devriye gezen güvenlik güçleri ile bir grup terörist arasında çatışma çıkmıştı. Bu çatışma’da PKK, son yılların en büyük saldırılarından birini düzenlemişti. Bu tarihte başlayan operasyonda sonuç çıkmamıştı.

Trabzon’da yapılan saldırıları Halkların Birleşik Devrim Hareketi adlı PKK’nın içinde bir grup üstlendi. Karadeniz Açılım gurubu da bu terörist grup ile bağlantısı olduğu öğrenildi.


2015’DE BAŞLAYAN SALDIRILARI DEVAM ETTİ

Bu saldırıdan tam 2 ay sonra 27 Eylül’de Giresun’un Güce ilçesinde ikinci bir saldırı gerçekleşmişti. Bir grup terörist Güce Jandarma Karakolu ve Düğün yapılan okul bahçesine ateş etmiş 4 sivil vatandaşı yaralamıştı. Bu saldırıları sırasıyla, 2 Ekim 2015 ile 2016 yıllarının 1 – 4  Mayıs ve Trabzon’da Temmuz ayı saldırısı ile Ordu’da Ağustos aylarında gerçekleşen saldırılar ile devam etti. Güvenlik güçleri bu saldırılar sonrasında yapmış olduğu operasyonlarda netice alamamıştı. 

GİRESUN’DA ÜST DÜZEY TOPLANTI 

Haber61.net’in edindiği bilgiye göre; Trabzon, Ordu, Giresun, Gümüşhane ve Rize illerinin Valileri, Emniyet Müdürleri ile İl Jandarma Komutanları bir araya gelerek terör saldırılarının önüne gece bilecek ve bölgede bulunan hainleri imha etme bilmek için toplantı düzenledi. Giresun Bölge Komutanlığında düzenlenen toplantı, İstihbarat birimlerinden gelen bilgiler üzerine çalışma yapıldığı öğrenildi. 

Karadeniz Bölgesinde gerçekleşen terörist saldırılar sonrasında bölgede yaşayan vatandaşlar silahlarını alarak araziye çıkmış ve terörist aramıştı. FOTOĞRAF – ORDU DHA 


BÖLGEYE TERÖRİST GÖNDERDİLER 

Öte yandan Haber61.net’in edindiği bir diğer bilgiye göre de; PKK’nın bölgeye gönderdiği Karadeniz açılım grubuna destek olarak yeni teröristler gönderdiği ifade edildi. İstihbarat birimlerinin telsiz kestirmelerinden elde ettiği bilgilere göre; sayıları aratan teröristlerin 3’lü gruplar halinde araziye yayıldığı öğrenildi. 

Haber : Şükrü Üçüncü 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem