Doğalgaza gizli çifte zam!

 Türkiye kış ayları gelmeden elektrik ve doğalgaza zam gelecek mi diye tartışmalar yaşanırken güzel haber Bakan Yıldız'dan gelmişti. Bakan, kış aylarında elektrik ve doğalgaza zam gelmeyeceğini açıkladı ancak faturalara yansıtılan rakamlar adeta tam tersi

Doğalgaza gizli çifte zam!


 Türkiye kış ayları gelmeden elektrik ve doğalgaza zam gelecek mi diye tartışmalar yaşanırken güzel haber Bakan Yıldız'dan gelmişti.
 
Bakan, kış aylarında elektrik ve doğalgaza zam gelmeyeceğini açıkladı ancak faturalara yansıtılan rakamlar adeta tam tersini yansıtıyor.
 
İşte o şikayetler:
 
Türkiye'deki herkes gibi benim de durumum aynı aslında. Geçen yıl 16 Kasım-16 Aralık'taki doğalgaz faturam 109 lira iken bu yıl aynı dönemde ödediğim fatura 269 lira. Yani neredeyse 150 lira fark var. Tüketim miktarım bu yıl artmış ama artmasa da yüksek olacağı açık. Çünkü geçen yıl küsuratları bir kenara bırakırsak doğalgaz için ödediğim birim fiyat 6,68 kuruş iken, bu yıl rakam 8,59. Yani birebir aynı doğalgazı tüketsem bile faturam 109 değil, 139 lira olacaktı.
 
İKİ KEZ ZAM GELDİ
 
Peki biz zam olmadı sanırken, faturalar neden bu hale geldi. Yanıtı basit, 2012 yılı içinde doğalgaza aslında iki kez zam geldi. İlki 1 Nisan 2012 tarihinde yüze 18.72 idi. Kış bitmişti ve kombiler kapanmıştı. O nedenle bu yüklü zammı kimse anlamadı. İkinci büyük zam 1 Ekim günü oldu. Yüzde 9.8'lik bu zammı yine kış henüz başlamadığı için pek hissetmedik. Sanayici enerji maliyetlerim artıyor derken, konutlarda yüzde 28-30'u bulan bu zam fark edilmiyordu. Ta ki, havalar soğuyup kar bastırıncaya kadar. İşte yıl içinde gelen iki zammın etkisi kasım ayından itibaren hissedilmeye başlandı. Bir de bu sene aralıkta havalar geçen yıla göre daha soğuk gidip, kombinin ayarı biraz yukarı çıkınca o can yakan faturalar ortaya çıktı. Yani 2012'nin yüksek zamları kendini aralık faturalarında gösterdi. Dışarıdaki karı görünce ocak faturası daha da korkutur oldu!

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler