Doğalgaz ve elektriğe zam yapılacak mı?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun, Türkiye Enerji Vakfı (TENVA) tarafından düzenlenen “Elektrik perakende satış sektörünün geleceği” sempozyumu sonrasında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Ali Rıza Alaboyun, doğalgaz ve 

Doğalgaz ve elektriğe zam yapılacak mı?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun, Türkiye Enerji Vakfı (TENVA) tarafından düzenlenen “Elektrik perakende satış sektörünün geleceği” sempozyumu sonrasında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Ali Rıza Alaboyun, doğalgaz ve elektrik zammı konusunda şunları söyledi:

Serbest piyasa ekonomisi şartları içerisinde fiyatlar yükselebilecek de, alçalabilecek de. Ama mevcut elimizdeki veriler ve maliyetler açısında yakın bir gelecekte bir zam öngörmüyoruz. Serbest piyasa ekonomisi çok önemli petrol fiyatlarına bağlı olarak, doğalgaz fiyatlarımız da üçer aylık dönemlerde yenilenmesi söz konusu.

Bundan kaynaklanan fiyat indirimi de olabilir, dolar ve piyasadaki şartlara göre fiyat artışı da olabilir. Artık serbest rekabet ortamında bunu değerlendirmemiz gerektiğini düşünüyorum”

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler