Doğalgaz kullanan vatandaşlar için hayati haber

    Uzmanlar uyardı: Ortaya çıkan doğalgaz problemlerinde yetkililere haber vermek gerekli...    "Aksini yapmak, büyük bir tehlikeye davetiye çıkarmak demek."    "Menfezlerin kapatılması büyük hata."    "Mutfaktaki ocağın arkası köpükle kontrol edilmeli."

Doğalgaz kullanan vatandaşlar için hayati haber

    Uzmanlar uyardı: Ortaya çıkan doğalgaz problemlerinde yetkililere haber vermek gerekli...
    "Aksini yapmak, büyük bir tehlikeye davetiye çıkarmak demek."
    "Menfezlerin kapatılması büyük hata."
    "Mutfaktaki ocağın arkası köpükle kontrol edilmeli."


Kış geliyor. Havalar soğuyor. Buna paralel olarak doğalgaz kullanımı da artıyor. Doğalgaz doğru kullanıldığında oldukça faydalı. Ancak yanlış kullanıldığında felakete sebebiyet verebiliyor.Yapılan en büyük yanlış yetkililere haber vermeden tesisatta değişiklik yapmak.

Röportaj 1: "Doğalgaz tesisatlarda kullanılmadan önce mutlaka İGDAŞ tüm tesisatları kontrol eder ve uygun bulursa tesisatlarda doğalgaz kullanımına müsaade eder. Doğalgaz kaynaklı kazaların meydana gelmemesi için bu şartların, gazın ilk verilme aşamasındaki şartların sürdürülebilir olması lazım."

Doğalgaz kulanımında en çok yapılan hatalardan biri de menfezlerin kapatılması. Buradan içeriye havanın girmesi hem güvenlik hem de tasarruf açısından çok önemli.

Röportaj 2:  "Bazı abonelerimiz malesef soğuk geliyor gerekçesiyle yahut farklı gerekçelerle menfezleri kapatabiliyor. Bu son derece yanlıştır. Hem tasarruflu kullanım açısında yanlıştır. Hem de doğalgazın verimli ve güvenli kullanımı açısından önemli bir yanlıştır. "

Uzmanlar haftada bir mutfaklardaki ocağın arkasında bulunan bağlantı noktasının köpükle kontrol edilmesi gerektiğini söylüyor.

Özellikle ev hanımlarının dikkat etmesi gereken bir diğer nokta ise ocak temizlenirken çok fazla salladığında arkadaki cıvata gevşiyor. Ve burada gaz kaçağı olabiliyor.

Tüm bu önlemleri aldığınız halde eğer evde gaz kokusu alırsanız ne yapmanız gerekiyor?

Evde gaz kokusu hissedildiğinde yapılması gereken ilk şey, tüm kapı ve pencereleri açıp içeriyi havalandırmak. Ardından Doğalgaz vanalarını kapatıp dışarı çıkarak Alo 187 İGDAŞ acil durum hattını aramak.

Doğalgaz'da bir sorun yaşandığında yapılması gereken, problemin çözümünü işin ehline havale etmek. Aksi yapıldığında büyük risk başlıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem