Dizi oyuncularının hapsi isteniyor

Dizi oyuncuları Çağatay Ulusoy, Gizem Karaca, Yusuf Hasan Akgün ve Ayşe Selin Boronkay ile şarkıcı Cenk Eren hakkında uyuşturucu temin etmek suçundan 5 yıldan 15 yıla kadar hapis talebiyle dava açıldı.GECE UYUŞTURUCU SİPARİŞİÜnlü isimler hakkında düzenlen

Dizi oyuncularının hapsi isteniyor

Dizi oyuncuları Çağatay Ulusoy, Gizem Karaca, Yusuf Hasan Akgün ve Ayşe Selin Boronkay ile şarkıcı Cenk Eren hakkında uyuşturucu temin etmek suçundan 5 yıldan 15 yıla kadar hapis talebiyle dava açıldı.

GECE UYUŞTURUCU SİPARİŞİ

Ünlü isimler hakkında düzenlenen iddianame İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. 149 sayfalık iddianamede 4'ü tutuklu 34 şüpheli yer alıyor. uyuşturucu çetesinin liderinin Şeref Deniz olduğu belirtilen iddianamede, asıl adı Yüksel Venedik olan Cenk Eren'in, sanıklardan Tolga Disanlı, Alp Parlar ve Cengiz Esmer'den temin ettiği kokain maddelerini evinde kullandığı, uyuşturucu maddelerini genellikle gecenin geç saatlerinde sipariş ettiği, uyuşturucu maddeyi getiren şahısların da evine teslim ettiği kaydedildi.

Cenk Eren'in soruşturma kapsamında bahsedilen suç örgütleriyle herhangi bir hiyerarşik, organik bağının olmadığı, savunmasında hiçbir uyuşturucu kullanmadığını iddia ettiği ancak alınan biyolojik örneklerinden yapılan tahlilde kokain maddesini kullandığının anlaşıldığı ifade edildi.

Şüphelilerden Tolga Disanlı'nın ifadesinde, bir süre Cenk Eren'in evinde kaldığını, devamlı olarak birlikte esrar ve kokain kullandıklarını, birbirlerine uyuşturucu vererek birlikte kullandıklarını, birbirlerinden para almadıklarını söylediği belirtildi.

SÖZDE 'ÇEKİM ÖDEMESİ'

Şüphelilerden Ayşe Selin Borankay'ın kokain maddesi temin etmek için Cengiz Esmer isimli şahsı aradığı, kokain maddesini Çağatay Ulusoy'a vermek üzere temin ettiği, aynı zamanda kendisinin de esrar ve kokain maddesi kullandığı, temin ettiği kaydedildi. Borankay'ın kokain maddelerini Mehmet Çakır'a da temin ettiği, Cengiz Esmer ile sosyal ağ üzerinden haberleştiği ve uyuşturucu madde siparişini verdiği, uyuşturucu maddeleri ofisinde teslim aldığı, Cengiz Esmer'in uyuşturucu maddeleri teslim için geldiğinde arayarak veya çağrı bırakarak geldiğini haber verdiği anlatıldı.

Boronkay'ın uyuşturucu paralarını Cengiz Esmer'in hesabına yatırdığı, söz konusu hesabın alınan ayrıntı ekstresinde yapılan ödemelerin açıkça görüldüğü, ayrıca ödemelere uyuşturucu parası ödemesi olduğunu gizlemek için sözde ‘çekim ödemesi' şeklinde şerh konulduğu da ifade edildi.

Oyuncu Yusuf Hasan Akgün'ün şüphelilerden Özgür Sanlav ve Kaan Turgut aracılığı ile temin ettiği esrar maddelerini Selen Katırcıoğlu, Özgür Sanlav ve Gizem Karaca ile kendi ikametinde kullandığı ve yer temin ettiği kaydedildi. Niyazi Canbaz'ın temin ettiği esrar maddelerini de Gizem Karaca, Niyazi Canbaz ile kendi ikametinde beraber kullandıkları ve yer temin ettiği, Çağatay Ulusoy'a Gizem Karaca aracılığı ile esrar maddesi gönderdiği, esrar maddesi bittiği zaman bazen Çağatay Ulusoy'dan istediği belirtildi.

Çağatay Ulusoy'un, Onur Tezer isimli şahıstan esrar maddesi temin ettiği, temin ettiği esrar maddelerini Hüseyin Orçun Benli'nin evine götürerek burada içtikleri anlatıldı. Nancy İprekoğlu isimli şahıstan da 'Amsterdam otu' olarak tabir ettikleri maddeyi temin ederek kendi evinde beraber içtikleri belirtilen iddianamede, Ergun Taş isimli şahıstan kendisi ve Gizem Karaca'nın içmesi için esrar maddesi temin ederek bazen kendi evinde bazen de Gizem Karaca'nın evinde beraber kullandıkları ifade edildi.

Evine esrar maddesi içmek için çağırdığı Gizem Karaca'ya esrar maddesini sarıp içmek için kullanılan sarma kağıdını aldırdığı belirtilen Çağatay Ulusoy'un, ‘Adını Feriha Koydum' ‘Emirin Yolu' dizisinin dublaj çekimleri için Yusuf Hasan Akgün'ün evine giden Gizem Karaca'dan, Akgün'den esrar maddesi alıp getirmesini istediği belirtildi. Niyazi Canbaz'ın ikametinde birlikte esrar maddesi kullandıkları, Can Yurtsevdi'nin de Çağatay Ulusoy'dan esrar maddesi istediği, Uulusoy'un da Yurtsevdi'ye Gizem Karaca'da esrar maddesi bulabileceğini söylediği kaydedildi.

İddianamede Çağatay Ulusoy, Gizem Karaca, Yusuf Hasan Akgün ve Ayşe Selin Boronkay ile şarkıcı Cenk Eren hakkında "uyuşturucu temin etmek" suçundan 5 yıldan 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem